İnşaat ve Yapı Firmaları İçin Ön Muhasebe Programı

Pelin Çaltılıoğlu

İçerik Yazarı

İnşaat ve Yapı Firmaları İçin Ön Muhasebe Programı
Muhasebe
Yayımlanma Tarihi:
October 20, 2021
Güncelleme Tarihi:
0 dk

İnşaat-yapı sektörü, oldukça geniş ürün yelpazesi ve sistematik çalışma şekliyle bünyesinde birçok alt kolu bulundurur. Kapsamlı bir sektör olduğu için bu sektörde hizmet veren firmaların ön muhasebe işlemlerini hatasız ve pratik bir şekilde gerçekleştirmesi çok önemlidir. Ön muhasebe programları ile inşaat sektöründe hizmet veren firmaların üzerindeki iş yükü oldukça hafifler.

baret, kalem ve inşaat planına ait bir görsel

İnşaat Firmaları için Ön Muhasebe Programı

İnşaat malzemesi satan firmalar için de ön muhasebe programları, ambar-depo yönetimi yapabilir ve stoklardaki ürünlerin durumunu güncel olarak raporlayabilir. İnşaat sektörü dinamik bir işleyişi olan ve pek çok yan sektöre sahip olan bir sektördür. Son zamanlarda inşaat sektörü için geliştirilmiş ön muhasebe programları ile firmalardaki sipariş, teslim ve faturalandırma işlemleri oldukça hızlı bir şekilde yapılabilir.

Örneğin bir mermer firmasında ürünlerin kullanılan ön muhasebe programına göre kaydedilmesi sırasında kategorilere ayrılabilmesi önemlidir. Bu sayede aranan her ürün oldukça kısa sürede bulunabilir ve işleme alınabilir. Mermer alanında faaliyet gösteren işletmeler için muhasebe programı kullanmak, işlere hız kazandırması ile birlikte doğru ve güvenilir bir şekilde ön muhasebe işlemlerinin gerçekleştirilmesini de sağlar.

Öte yandan inşaat sektörünün diğer önemli alt kolundan olan elektrik bölümünde, aniden iş gelmesi durumunda ofis dışında sahada çalışma şartları ve bu esnada fatura kesme gibi muhasebe işlemlerini yapmaya ihtiyaç duyulur. Elektrik sektöründe kullanılabilir ön muhasebe programları ile internete bağlandığınız her yerden laptop, tablet ve telefon gibi cihazlarla muhasebe verilerine hızlı ve pratik bir şekilde ulaşabilir, arzunuza göre işlem gerçekleştirebilirsiniz.

İnşaat sektörü ile bağlantılı kombi firmaları ve mimarlar için ön muhasebe programı için de güvenli ve kontrollü bir şekilde işlem yapabilmek oldukça önemlidir. Özellikle mimarların fatura miktarları oldukça yüklü olacağı için tahsilatlarını bazı durumlarda çek veya senet olarak yapabilir. Tasarlanan bu ön muhasebe programları sayesinde çek-senet yönetimi ve sistemde kayıtlı tüm kasa-banka hesapları kolay bir şekilde takip edilebilir ve yönetilebilir.

İnşaat sektörü için ön muhasebe işlemlerinin düzenli takibi önemlidir. İnşaat firmalarının ön muhasebe hesaplarının en önemlisi olan fatura ve irsaliyeler, takiben cari hesap takibi ve personellere ödenen maaş veya avansların takibi bu programlar sayesinde hızlanır.

İlgili içerik: Sismik İzalatör Nedir? Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

İnşaat Muhasebe Programları ile Neler Yapabiliriz?

İnşaat sektöründeki işletmeniz için şantiyelerinizdeki malzemelerin takibi, ödeme ve tahsilat takibi, cari hesap yönetimi, ürün takibi, depo transferi, fatura takibi, işletme kârlılığı analizi ve müşteri bilgisi takibi gibi konuları tek bir platformdan zahmetsizce  yönetmek için bir online inşaat muhasebe programı kullanabilirsiniz.

Taşeron ve inşaat firmalarının proje ve şantiyelerinin hesaplarını etkin biçimde yönetmesi için tasarlanan ön muhasebe programlarıyla şu işlemleri hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz:

  • Şantiye malzeme takibi
  • Şantiye hesap takibi
  • Proje gelir ve gider takibi
  • Maliyet hesabı ve raporlama
  • Cari hesap yönetimi
  • Tedarikçi yönetimi
  • Personel ve maaş yönetimi
  • Fatura takibi
  • Çek, senet ve kasa takibi
  • Teklif takibi
  • Ürün takibi
  • Depo ve stok takibi ile sayım işlemleri

Her sektörün kullanımına uygun KolayBi' Ön Muhasebe Programı başta KOBİ’ler olmak üzere; statuplar, e-ticaret işletmeleri, yazılım firmaları, yeni girişimler ve daha birçok işletmenin kullanımına ön muhasebe programıdır. İşletmenize özel kampanyalar, e-fatura ve e-arşiv entegrasyonu, kesintisiz destek hizmetleriyle siz de KolayBi'yi 14 gün boyunca deneyebilir, memnun kalırsanız abone olabilirsiniz.

Aşağıdaki içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

e-Fatura Nedir? Nasıl Kesilir? (A'dan Z'ye e-Fatura Rehberi)

Emlak ve gayrimenkul sektörü için e-fatura zorunlu mu? Ayrıntıları nelerdir?

Araç alım-satım ve kiralama sektörü e-fatura zorunluluğu

No items found.

İnşaat ve Yapı Firmaları İçin Ön Muhasebe Programı

Pelin Çaltılıoğlu

İçerik Yazarı