Pazaryeri Nedir? Pazaryeri Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Ertuğrul Karakaş

İçerik Yazarı

pazaryeri entegrasyonu nasıl kurulur
İş Geliştirme
Yayımlanma Tarihi:
Güncelleme Tarihi:
22/3/2023
0 dk

Pazaryeri Nedir?

Günümüzün getirdiği şartlar doğrultusunda her işimizi çevrimiçi yapar hale geldik. Haliyle ürün veya hizmet aldığımız ortamlarda giderek dijitalleşti. Örneğin fiziki olarak bir alışveriş mağazası oluşturmaktansa online olarak mağazalar kurulmaya başlandı. Diğer bir ifadeyle; alışılagelen fiziki pazar yerlerinde yapılan, tedarikçi-müşteri alışverişinin, dijital ortamda bir araya gelerek oluşturulmuş haline pazaryeri denir.  Belirli bir komisyon karşılığında e-ticaret siteleri içerisinde online mağazanızı açabilir ve ürünlerinizin satışını bu tür pazaryerleri üzerinden sağlayabilirsiniz.

Pazaryeri Entegrasyonu Nedir?

Pazaryeri Entegrasyonu, pazaryerlerinde mağaza açarak satış yapan işletmelerin operasyonel ve finansal süreçlerini kolaylaştıran entegrasyon modelidir. Pazaryeri Entegrasyonu ile pazaryeri mağaza sahipleri otomatik faturalama ve kargo barkodu hazırlama sürecine geçer ve tüm işlemlerini tek bir panelden yönetebilir.

Pazaryeri Entegrasyonu Ne İşe Yarar?

Mağazalara düşen siparişlere ait bilgiler otomatik olarak çekilerek faturalandırmaya hazırlanır. e-Fatura veya e-arşiv faturalar manuel olarak herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan otomatik olarak oluşturulur. Kargo barkodu ve kargo fişleri de otomatik olarak hazırlanarak çıktı almaya hazır hale getirilir. Böylece zaman alacak tüm bu işlemler dakikalar içerisinde gerçekleşmiş olur.

Pazaryeri Entegrasyonu Nasıl Sağlanır?

İnternet üzerinde alıcıların ve satıcıların bir araya geldiği mecraların pazaryeri olarak adlandırılığını biliyoruz. Pazaryeri entegrasyonu ise ürünlerini satmak için kullandığınız platformları birbirine bağlamak demektir. Özetlemek gerekirse, kullanılan farklı uygulamalar arasındaki iletişimi sağlayan ve veri alışverişi yapan yazılımların sunduğu hizmet olarak tanımlanabilir. Örneğin birden fazla e-ticaret sitesi üzerinden ürün satışı yapıyor iseniz bu tür entegrasyonlar ile stok miktarınızı ya da nakit akışlarınızı tek bir sistem üzerinden takip edebilirsiniz.

e-Ticaretin en güçlü ve etkili kanallarından olan pazaryerlerinde mağazası olan işletmeler Pazaryeri Entegrasyonu kullanarak operasyonel ve finansal süreçlerini kolaylaştırıyor. Birden fazla pazaryerinde mağazası olan işletmeler, her mağazalarına tek tek ürün ve stok girişi yapmak, tek tek manuel olarak fatura ve kargo fişi hazırlamak yerine Pazaryeri Entegrasyonu ile tüm bu süreçleri otomatik hale getirebiliyor.

2 kişi ve 1 cep telefonu görsel ilüstrasyon

Pazaryeri Entegrasyonu Sağlayan Firmalar

  • StockMount
  • Tamentegre
  • Artgroup
  • Sopyo
  • T-Soft Connect
  • Sentos
  • Propars

Ücretsiz Pazaryeri Entegrasyonu KolayBi'de!

StockMount’a kayıtlı tüm e-Ticaret mağazalarınızı KolayBi’ye entegre edin, siparişlerinizin ön muhasebe yönetiminde rahat edin!

KolayBi' ön muhasebe programınız ile mağazalarınızın entegrasyonunu StockMount üzerinden sağlayabilirsiniz. StockMount; pazaryerleri ve e-Ticaret sitelerinizi (N11, Gittigidiyor, Hepsiburada, Amazon ve Trendyol vb.) tek bir platformdan yönetmenizi sağlayan bir web uygulaması olarak tanımlanabilir.

Sanal pazaryeri mağazalarınızdaki operasyonlarınızı yönetirken, ön muhasebe kayıtlarınızı da güncel tutmak için yapmanız gereken tek şey, mevcut StockMount hesabınızı KolayBi’ye entegre etmek!

Üstelik QNB Finansbank Dijital Köprü kampanyası ile KolayBi’ gibi StockMount’u da 2022’ye kadar ücretsiz kullanabilirsiniz! İncelemeye hemen başlayın!

Peki KolayBi' StockMount Entegrasyonu Avantajları Neler?

  • Online mağazalarınızdan aldığınız siparişlerin ve yaptığınız satışların finansal takibini kolaylaştırabilme imkanına sahip olursunuz.
  • Online siparişleriniz anında KolayBi’ye aktarılır, faturalarınızı hızlıca oluşturabilirsiniz.
  • Faturalarınızı dilerseniz sistem içerisinde oluşturduğunuz şablonlarla yazdırabilirsiniz.
  • Dilerseniz e-Fatura & e-Arşiv formatında müşterilerinize gönderebilirsiniz.
  • Verilerin toplu halde görünümünü sağlayarak sipariş ve fatura takibinizi tek ekran üzerinden yönetebilirsiniz.

KolayBi' ücretsiz pazaryeri entegrasyonunuzu hızlıca ve ücretsiz şekilde gerçekleştirin. İsterseniz StockMount Entegrasyonu ile tüm e-Ticaret mağazalarınızı KolayBi’ye entegre edin ya da isterseniz WooCommerce altyapısını kullanarak oluşturduğunuz e-Ticaret sitenizden aldığınız siparişleri hızlıca aktarın. Her durumda da, e-ticaretiniz büyüsün, tahsilatlarınız hız kazansın!

Yengeç’in Pazaryeri Entegrasyonu KolayBi'de Nasıl Kullanılır?

KolayBi' - Yengeç Entegrasyonu, KolayBi' de hesap açıktan sonra ek özellikler modülüne tıklandıktan sonra Yengeç paketine tıklanarak, ilgili e-ticaret veya pazaryeri entegrasyon paketi seçilerek ödeme tamamlanır ve kullanıma başlanılır.

Yengeç’in Pazaryeri Entegrasyonu’nda fatura, kargo, sipariş, stok entegrasyonu ve günlük işlem raporu özellikleri bulunmaktadır. Yengeç'in dikkat çekici özelliklerinden olan Pazaryeri Fatura Entegrasyonu, pazaryeri mağazalarının siparişlerine ait e-fatura ve e-arşiv faturaları otomatik olarak hazırlamak için geliştirilmiştir.

KolayBi’ Entegrasyonu

Yengeç'in KolayBi' Entegrasyonu modeli web tabanlı bir ön muhasebe programı olan KolayBi' arasında kurulan entegrasyon modelidir. KolayBi' Entegrasyonu ile mağazalar otomatik faturalamaya geçer ve gelir-gider takibini yapabilir, finansal durumlarını gösteren raporlar alabilir.

pazaryeri entegrasyon firmaları

Pazaryeri Kargo Entegrasyonu Nedir?

Pazaryeri Kargo Entegrasyonu, Yengeç'in anlaşmalı olduğu kargo firmalarıyla çalışan pazaryeri mağaza sahiplerinin kargo sürecini hızlandıran entegrasyon modelidir. Yengeç, Aras Kargo, Sürat Kargo, Git Kargo, UPS Kargo, MNG Kargo ve Yurtiçi Kargo ile entegredir.

Aras Kargo Entegrasyonu Nedir?

Yengeç Aras Kargo Entegrasyonu ile, Aras Kargo ile çalışan pazaryeri mağazalarının siparişlerinin adres bilgileri otomatik olarak çekilerek kargo barkodu oluşturulur. Oluşturulan kargo barkodları, kargo fişleri ile birlikte Yengeç paneli üzerinden çıktı olarak alınabilir ya da bilgisayarlara indirilebilir. Oluşturulan kargo barkodunun, paketin teslimi sırasında kargo görevlisi tarafından okutulmasıyla kargo takip kodu oluşur. Bu kod işletmenin yaptığı ayarlara göre hem mağazaya hem de müşteriye e-posta olarak gönderilir.

Sürat Kargo Entegrasyonu Nedir?

Sürat Kargo ile çalışan pazaryeri mağaza sahiplerinin yararlanabileceği kargo entegrasyonudur. Sürat Kargo Entegrasyonu ile otomatik kargo barkodu hazırlanır ve barkotlu kargo fişleri PDF formatında yazdırılmaya ve indirilmeye hazır hale gelir. Kargo barkodunun okutulması ile oluşan kargo takip kodları da ayarlara göre mağazaya ve müşteriye e-posta olarak iletilebilir.

Git Kargo Entegrasyonu Nedir?

Git Kargo Entegrasyonu da pazaryeri mağazalarının kargo sürecini hızlandıran bir sistemdir. Git Kargo Entegrasyonu aracılığıyla siparişlerin adres bilgileri otomatik olarak Git Kargo hesabına gönderilir. Herhangi bir manuel işleme gerek kalmadan siparişin barkodu oluşturulur ve barkodlu kargo fişleri yazdırılmaya hazır hale getirilir.  

UPS Kargo Entegrasyonu Nedir?

UPS Kargo Entegrasyonu ile Yengeç panelinde kargo barkodu ve kargo fişleri otomatik olarak oluşturulur. PDF dokümanı olarak görüntülenebilen barkodlu kargo fişleri yazdırılmaya hazır hale gelir. Bu barkodun okutulmasıyla oluşan kargo takip kodları da yapılan ayarlara göre mağazalara ve müşterilere e-posta olarak iletilir.

Yurtiçi Kargo Entegrasyonu Nedir?

Yurtiçi Kargo ile çalışan pazaryeri mağaza sahipleri Yengeç'in Yurtiçi Kargo Entegrasyonu ile kargo barkodlarının otomatik olarak oluşmasını, barkodlu kargo fişlerinin yazdırılmasını ve barkodun okutulmasıyla oluşan kargo takip kodunun müşterilere iletilmesini sağlar.

MNG Kargo Entegrasyonu Nedir?

Yengeç'in diğer kargo entegrasyonlarında olduğu gibi MNG Kargo Entegrasyonu ile de kargo barkodu ve kargo fişleri dakikalar içerisinde otomatik olarak oluşturulur. Mağaza sahibinin manuel olarak herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. Oluşturulan kargo barkodları, kargo görevlisi tarafından okutulduktan sonra bir kargo takip kodu oluşur ve bu kod işletme dilerse mağazalara ve müşterilere iletilir.  

Pazaryeri Stok Entegrasyonu Nedir?

Yengeç Stok Entegrasyonu ile mağazalardaki ürünlerin ön muhasebede karşılığı belirtilir ve ürün özelinde KDV oranı tanıma hizmetinden yararlanılır. Ön muhasebe üzerinde eşleştirilmesi yapılan ürünler satıldığında ön muhasebede de stokları otomatik olarak güncellenir.

Pazaryeri Sipariş Entegrasyonu Nedir?

Pazaryeri Sipariş Entegrasyonu ile mağazalara gelen siparişlerin bilgileri otomatik olarak ön muhasebe programına gönderilir. Mağazadan çekilen siparişler bu işlemlerin ardından faturalandırmaya hazır hale gelir.

Pazaryeri Soru-Cevap Entegrasyonu Nedir?

Pazaryeri Soru-Cevap Entegrasyonu, mağazalara gelen müşteri sorularını Yengeç paneline aktarır. İşletmeler Yengeç paneli üzerinden soruları yanıtlayarak pazaryerinde de yayınlanmasını sağlar.

Yengeç’in Soru-Cevap Entegrasyonu Hangi Pazaryerlerinde Desteklenir?

Soru-cevap entegrasyonu ; N11, Hepsiburada ve Trendyol pazaryerlerinde kullanılabilmektedir.

Yengeç’in Pazaryeri Entegrasyonu Hangi Pazaryerlerini Destekler?

Yengeç’in pazaryeri entegrasyonu e-ticaret için kullanılabilecek en popüler pazaryeri platformlarını destekler.

Akakçe Entegrasyonu Nedir?

Yengeç Akakçe Entegrasyonu, Akakçe pazaryerinde mağaza sahiplerinin faturalarının otomatik olarak hazırlanması ve müşterilere gönderilmesi, kargo barkodlarının oluşturulması, barkodlu kargo fişinin yazdırılması ile günlük satış raporları alması için geliştirilen entegrasyon modelidir.

Hepsiburada Entegrasyonu Nedir?

Yengeç-KolayBi' Hepsiburada Entegrasyonu ile Hepsiburada pazaryeri mağaza sahipleri fatura ve barkodlu kargo fişleri otomatik olarak oluşur. Yengeç, işletmelerin ayarlarına göre hazırlanan faturaları resmileştirerek müşterilere gönderir. Mağaza sahibinin manuel olarak herhangi bir müdahale yapmasına gerek kalmaz.

Amazon Entegrasyonu Nedir?

Amazon Entegrasyonu, Yengeç tarafından Amazon pazaryerinde mağazası olan işletmelerin süreçlerini kolaylaştırmak için geliştirilmiştir. Amazon Entegrasyonu mağaza sahiplerinin fatura ve barkodlu kargo fişi hazırlama süreci otomatikleştirilir. Sipariş ve stok entegrasyonu ile stokta olmayan ve iptale maruz kalan siparişler minimuma indirilir.

Morhipo Entegrasyonu Nedir?

Morhipo Entegrasyonu ile Morhipo mağazası olan işletmeler sipariş, fatura ve kargo süreçlerinizi otomatikleştirerek zamandan tasarruf eder. Günlük İşlem Raporu ile de mağazalarının durumunu analiz edebilir.

ÇiçekSepeti Entegrasyonu Nedir?

ÇiçekSepeti Entegrasyonu ile işletmeler mağazalarına gelen siparişlerin bilgileri otomatik olarak çekilerek ön muhasebe programına aktarılır. İşletmeler, ürünleri ön muhasebe üzerinde eşleştirerek güncel stok takibi yapabilir. Yengeç tarafından faturalar ve kargo barkodları otomatik olarak oluşturulur. Günlük İşlem Raporu hizmeti ile de günlük yapılan satışların ve kazançların durumunu takip edebilirler.

N11 Entegrasyonu Nedir?

İşletmeler, N11 Entegrasyonu ile Yengeç'in stok, sipariş, kargo, fatura entegrasyonu, e-arşiv entegrasyonu ve Günlük İşlem Raporu özelliklerinden yararlanarak mağazalarının süreçlerini otomatik hale getirerek iş yükünü hafifletme şansına sahip olur.

ePttAVM Entegrasyonu Nedir?

İşletmeler ePttAVM mağazalarını, Yengeç'in ePttAVM Entegrasyonu'na entegre ederek tüm işlemlerini tek bir panelden yönetebilir, otomatik faturalamaya geçebilir. Faturalandırılan siparişlerin adres bilgileri kargo firmasına gönderilerek kargo barkodu oluşturulur.

Novadan Entegrasyonu Nedir?

Novadan pazaryerinde eczanesi bulunan işletmeler Yengeç'e entegre olarak fatura ve kargo barkodlarının otomatik olarak oluşmasını sağlar. Sipariş ve stok entegrasyonu özelliklerinden yararlanabilir ve günlük satış raporları alabilir.

Etsy Entegrasyonu Nedir?

Etsy pazaryerinde özel tasarım ürünlerini satan mağazalar için geliştirilen Etsy Entegrasyonu ile hızlı faturalama ve otomatik kargo barkodu oluşturma özelliklerinden yararlanılabilir.

Lidyana Entegrasyonu Nedir?

Lidyana mağazasını, Yengeç'in Lidyana Entegrasyonu'na entegre eden işletmeler sipariş, stok, fatura, kargo entegrasyonu ve günlük işlem raporu hizmetlerinden yararlanabilir. Böylece iş yüklerini hafifletmiş ve zamandan tasarruf etmiş olurlar.

FarmaBorsa Entegrasyonu Nedir?

Yengeç'in bir diğer eczane pazaryeri entegrasyonu olan FarmaBorsa Entegrasyonu ile işletmelerin sipariş ve adres bilgileri otomatik olarak çekilerek fatura ve kargo barkodu dakikalar içerisinde hazır hale gelir. Böylece manuel hazırlamada yapılabilecek hata payı minimuma indirilir ve süreçler hızlanır.

Trendyol Entegrasyonu Nedir?

Türkiye'nin en çok üyesine sahip pazaryerlerinden biri olan Trendyol'da mağazası bulunan işletmeler yoğun sipariş dönemlerini Yengeç ile kolaylaştırabilir. Tüm süreci tek bir panelden yönetebilecekleri gibi herhangi bir manuel işleme gerek kalmadan Yengeç tarafından fatura ve barkodlu kargo fişleri otomatik olarak hazırlanır. Günlük yapılan siparişlere dair raporlar alarak mağazalarının durumunu görebilirler.

Farmazon Entegrasyonu Nedir?

Farmazon Entegrasyonu, Farmazon pazaryerinde bulunan eczane sahipleri Yengeç'in sipariş, stok, fatura, e-arşiv fatura, kargo entegrasyonu ve günlük işlem raporu özelliklerinden faydalanabilirler.

İginizi çekebilecek benzer içeriklerimiz: 

•e-Ticaret nedir? e-Ticaret vergileri nelerdir?

•Trendyol'da Satış Yapmak için İzlemeniz Gereken Adımlar

•Shopier Nedir? Shopier'de Nasıl Mağaza Açılır?

•Etsy Nedir? Etsy'de Nasıl Satış Yapılır?

No items found.

Pazaryeri Nedir? Pazaryeri Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Ertuğrul Karakaş

İçerik Yazarı