KolayBi' 1 Milyon 150 bin Dolarlık Yatırım Aldı

Ahmet Karadeniz

İçerik Yazarı

KolayBi' Ekibi
Girişimcilik
Yayımlanma Tarihi:
August 17, 2022
Güncelleme Tarihi:
0 dk

İşletmelerin finans yönetimini, ön muhasebe süreçlerini ve ofis işlerini optimize etmelerine olanak sağlayan KolayBi’, TechOne VC ve Türkiye’nin önde gelen girişim sermaye fonlarının da katıldığı yatırım turunda 1 milyon 150 bin dolarlık yatırım alarak, güçlü büyüme hikayesine yeni bir sayfa daha ekledi.

Bütün finansal işlemler için tek bir platform

Ön muhasebe programı olmasının yanı sıra işletmelerin ofis işlerini optimize ederek verimliliklerini ve sürdürülebilirliklerini artıran bir bulut teknolojisi görevini de üstlenen KolayBi’, büyüme ve yatırım atağıyla hız verdiği 2022 hedefleri doğrultusunda hizmet ağını genişletiyor. KolayBi’nin finans ve ön muhasebe süreçlerinde her tip dijital entegrasyon sorununa sunduğu çözümde, yakın dönemdeki ticari hamlelerini çeşitlendiriyor.

KolayBi’, Techone Venture’ın katıldığı turda elde ettiği 1 milyon 150 bin dolarlık dev yatırım ile, KolayBi’nin 2023 yılında hizmet vermeyi planladığı 100 bin aktif müşterisi için yeni büyüme stratejisini güçlendiriyor. KOBİ’lerin tüm finansal işlemlerini tek bir platformdan takip edebilme imkanı sağlayan KolayBi’ ile işletmeler; gelirlerini, giderlerini ve masraflarını, anlık nakit akışlarıyla birlikte kar ve zararlarını da görebiliyor.

Daha Sürdürülebilir KOBİ’ler için KolayBi’

KOBİ’lerin finansal durum takibinin önemine değinen KolayBi’ CEO’su Gökhan Boyana, dünya genelinde KOBİ’lerin finansal takip eksikliği ve doğru nakit yönetimi yapamamasından dolayı 5 yıl içerisinde iflasa sürüklendiklerini söyledi ve KOBİ'ler için işletme takibi yapmanın önemine değinerek ‘’ Tüm dünyada ticaretin yüzde 98’ini KOBİ’lerin oluşturduğunu hesap ettiğimizde karşımıza devasa bir hizmet alanı çıkıyor. Şu an kullanıcılarımız; KolayBi’ üzerinden 40 binden fazla şirkete, 70 milyar TL tutarında fatura kesmiş durumda’’ diye ekledi.

Ön Muhasebe ve Finans Çözümlerinden, Servis Bankacılığına: KolayBi’

KolayBi’ yakın gelecekteki başlıca hedefi ise ürünü kullanıcıların ihtiyaçlarına göre şekillendirerek işletmeye özel çözümler yaratmak. Bu amaçla, Türkiye’de tüm bankalarla entegre olmayı planlıyor. Ayrıca girişim, çok yakında Servis Bankacılığı sistemine kullanıcı dostu bir arayüz ile dahil olacağını açıkladı. Böylece tüm KolayBi’ kullanıcılarının kendilerine özel bir hesap numarası ve ATM kartı olacak.

Kullanıcılar, para transferi gibi temel finansal işlemleri bu kartlarla yapabilirken ilgili banka hareketlerini otomatik olarak KolayBi’ hesaplarına aktarılabilecek. İlerleyen dönemde ise bu kartlar, kredi kartı olarak kullanılabilecek. Servis Bankacılığı modeli ile tek noktadan bankacılık ve finansal yönetim platformu haline gelecek olan KolayBi’, zamandan ve maliyetten tasarruf sağlayan entegre çözüm üreticisi olma sürecini tamamlayacak.

Hedefimiz Yeni Pazarlara Açılmak

KolayBi' yeni yatırım turu ile birlikte, tek noktadan bankacılık ve finansal yönetim platformu haline gelmeyi planlıyor. KolayBi’ CEO’su Gökhan Boyana şirketin gelecek hedeflerini şu cümlelerle aktardı:

‘’Bugünün koşullarına ve teknolojisine uyum sağlamak isteyen bankacılık ve finans sektöründe en önemli unsur, finansal teknoloji altyapı hizmetlerini sunan kurumlardır. Biz de bu kapsamda işletmelerin asıl ihtiyaçlarını araştırıp, sürekli yenilikçi ve güncel kalarak ürünlerimizde fark yaratmaya çalışıyoruz. Bu yılın üçüncü çeyreğinde başta Avrupa ve Orta Doğu pazarları olmak üzere yurt dışında faaliyet göstermeye ve büyümeye odaklandık. Bu hedefimiz doğrultusunda KolayBi’ hizmetini yurt dışındaki KOBİ'ler ile de buluşturacağız” dedi.

No items found.

KolayBi' 1 Milyon 150 bin Dolarlık Yatırım Aldı

Ahmet Karadeniz

İçerik Yazarı