Danışmanlık Sektörü

Hemen Dene

Danışmanlar için kolay ön muhasebe programı!

Anlaşılması kolay arayüzü ile KolayBi'yi hemen kullanmaya başlayın, zamanınızı danışanlarınıza ayırın!

Müşterilerinize istediğiniz her yerden dönüş yapın!

Danışmanlar için, gelir giderlerin pratik tutulabilmesi çok önemlidir. KolayBi’ ile cari hesaplarınızı detaylı olarak listeleyerek borç ve alacaklarınızı tüm cihazlarınızdan anlık olarak görün. Üstelik, üzerinde çalıştığınız her bir projenin gelir giderlerini ayrı ayrı kaydederek, hangi ödemenin hangi müşterinize ait olduğunu kolayca ayırt edin. Eğer birden fazla şirketiniz varsa, hepsini tek ekrandan yönetin ve sistemler arasında kaybolmadan rotayı sadece büyümeye odaklayın.

İşlerinizi düzenli ve hızlı yönetin!

Müşterinizle aranızdaki tüm iletişimi hızlıca gerçekleştirin. Onlara sunacağınız teklifleri iletmek için proforma faturalar oluşturun. İsterseniz hazır şablonlar ile işlemi dakikalar içinde tamamlayın. Teklifiniz kabul mü edildi? Hemen proforma faturanızı, satış faturasına dönüştürerek müşterinize iletin ve yaptığınız işin tahsilatını hızlandırın. Online banka entegrasyonu kullanarak ödenen faturalarınızın banka hesabınıza yansımasını kolayca takip edin ve tüm bu işlemleri istediğiniz para birimi ile gerçekleştirin!

Serbest Meslek Mensupları için Ön Muhasebe Programı

Serbest meslek alanında faaliyet gösteren birden fazla iş kolu bulunmaktadır. Herhangi bir yere bağlı olmadan uzman olduğu sektörde çalışmak isteyen kişiler serbest meslek alanında faaliyet göstermeyi tercih etmektedir. Birden fazla iş koluyla uğraşılması mesleki faaliyetin özelliğini değiştirmemektedir. Serbest meslek faaliyeti büyük sermaye gerektirmeden yalnızca kendi yeteneğiyle gelir elde etmek isteyen kişiler için oldukça avantajlıdır. Vergi mükellefi olan bu kişilerin serbest meslek makbuzu muhasebe kaydı oluşturması zorunlu bir durumdur. Ön muhasebe programlarından yararlanıldığı zaman serbest meslek ile ilişkili bir çok alanda destek alınabilmesi mümkündür.

Serbest Meslek Nedir?

Serbest meslek gündelik dilde çoğunlukla her işi yapan anlamında kullanılmaktadır. Fakat serbest meslek faaliyet kolu Gelir Vergisi Kanunu’nun 66. maddesinde açıkça tanımlanmaktadır. Serbest meslek erbabı herhangi bir yere bağlı olmaksızın uzman olduğu konuda çalışan kişilerdir. Serbest meslek erbabı olan kişilerin tüm faaliyetleri kendi isim ve hesapları ile yürütülmektedir. Serbest meslek mensupları ön muhasebe programları sayesinde cari takibinden nakit akışına, fatura süreçlerinden stok takibine kadar ihtiyaç duyabileceğiniz farklı alanlarda işlerinizi düzene sokabilmeniz ve pratiklik elde edebilmeniz açısından önemlidir.

Serbest meslek erbabı olan kişilerin kendilerine özel olan bir çalışma ortamı bulunmaktadır. Yaptıkları işe özel olan bu ortam evleri olabildiği gibi üretim için gereken ekipmanların bulunduğu bir ofis de olabilir. Farklı iş kolları serbest meslek erbabı olabilir. Serbest meslek erbabı olan kişiler yaptıkları iş koluna göre çalışana sahip olabilir ya da yalnız olarak çalışabilir. Serbest meslek erbabı olan kişilerin öncelikle vergi dairesine işe başlama tarihini bildirmesi gerekir. Faaliyete başlamasının ardında ise serbest meslek muhasebesi tutması gerekir.

Serbest Meslek Mensupları için Ön Muhasebe Programı Faydaları

Serbest meslek dalları Gelir Vergisi Kanunu’nda belirtilmektedir. Bağımsız olarak çalışmak isteyen bazı meslek kolları serbest meslek erbabı olabilir. Serbest meslek erbabı olabilmek için belirtilen meslek kollarından birinde faaliyet gösterilmesi gerekir. Ayrıca serbest meslek erbabı olan kişilerin serbest meslek muhasebe kaydı tutması gerekir.

Muhasebe kayıtlarının tutulması için özel programlardan yararlanmanız işlerinize daha fazla vakit ayırabilmenizi sağlar. Cari hesap takibi, stok takibi, fatura takibi, sipariş yönetimi, gelir gider takibi ve özel raporlama gibi farklı özelliklere erişebileceğiniz ön muhasebe programları serbest meslek mensuplarının zamandan tasarruf elde ederek işlerinize konsantre olabilmelerine yardımcı olur.

Serbest Meslek Muhasebe

Serbest meslek erbabı olan kişilerin muhasebe kayıtlarının tutulması atlanmaması gereken bir konudur. Kişilere sunulan mal ve hizmet için makbuz kesilmesi gerekir. Bu makbuzu kesebilmek için serbest meslek erbabı olan kişilerin gerekli işlemleri yapması gerekir. Makbuz kesebilmek için öncelikle vergi dairesinde kayıt oluşturmak gerekmektedir. Ardından anlaşmalı matbaalardan makbuz alımı yapılabilir. Vergi mükellefi olan serbest meslek erbabı serbest meslek makbuzu gider muhasebe kaydı yapması gerekir.

Tüm iş kollarında verilen ürün veya hizmet sonucunda oluşan kar ve zarar durumunun takip edilebilmesi için muhasebe kayıtlarının tutulması gerekir. Muhasebe kayıtları için kişiler herhangi bir mali müşavir ile anlaşma yapabilir. Çok sayıda mali müşavir bulunmaktadır. Bu nedenle serbest meslek muhasebe ücretleri de değişkenlik göstermektedir. Kişiler muhasebe kayıtlarını uygulama yardımıyla da tutabilir. Kolay ve hızlı bir yöntem olan uygulamaların birçok avantajı bulunmaktadır. Serbest meslek muhasebe programı bilgileri periyodik olarak yedekleyerek istenilen raporlama işlemlerini yapmaktadır. KolayBi’ ön muhasebe programı doğru adımlarla süreci en sağlıklı şekilde yönetebilmenizi kolaylaştırır. Muhasebe alanında akıllı çözümler sunan KolayBi’ ön muhasebe programıyla işlerinize ait olan muhasebe işlemlerini takip edilebilir ve yönetilebilir kılabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Kimler Serbest Meslek Makbuzu Kesebilir?

Serbest meslek ve serbest meslek erbabı Gelir Vergisi Kanunu’nda açıkça belirtilmektedir. Kanunda belirtilen hükme göre kendisi için çalışan ve serbest meslek halinde faaliyette bulunan kişiler serbest meslek makbuzu kesebilir. Serbest meslek makbuzu gelir muhasebe kaydı yapılabilmesi için makbuz kesmek zorunlu bir işlemdir. İşlemler için ön muhasebe programlarından destek alınabilmesi mümkündür.

Serbest Meslek Makbuzunu Kimler Kullanır?

Serbest meslek halinde faal olan avukat, diş hekimi, doktor, mühendis, müşavir, mimar, veteriner hekim, yazar, danışman, ressam, noter, kimyager, bestekar, menajer, artist, öğretmen, yönetmen, senarist, ebe, rehber, sünnetçi, arzuhalci ve sağlık memuru serbest meslek makbuzu kullanabilir. Ön muhasebe programları finansal süreçlere odaklanmış olsa da CRM özelliklerine sahip olmasından dolayı müşteri yönetiminde ve makbuz işlemlerinde de işinizi kolaylaştırır.

Serbest Meslek Açılışı için Gerekli Belgeler Neler?

Serbest meslek erbabı olmak için vergi dairesine işe başlama tarihi bildirilmelidir. Bilgilendirme sırasında faaliyet yürütülecek olan iş kolu, kişisel bilgiler ve ikametgah adresi bilgileri talep edilmektedir.