Etsy Nedir? Etsy'de Nasıl Satış Yapılır?

Pelin Çaltılıoğlu

İçerik Yazarı

Etsy'de Nasıl Satış Yapılır?
e-ticaret
Yayımlanma Tarihi:
September 5, 2022
Güncelleme Tarihi:
0 dk

Dünyanın bir çok yerinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan Etsy, Amerika merkezli kurulan global bir pazaryeri olma özelliğini taşır. Etsy’yi diğer e ticaret sitelerinden ayıran en temel özellik, satışa sunulan ürünlerin detaylarıdır. El yapımı ve özgün tasarımlı ürünlerin alıcıları ile buluştuğu Etsy, global bir satış ağına sahiptir. El yapımı binlerce farklı ürünün, kolayca bulunabildiği sitede, son derece özel tasarım parça satışı yapabilirsiniz.

Etsy satış konusunda, kullanıcılarına oldukça geniş bir yelpaze sunmaktadır. Her biri el yapımı olan, çok çeşitli ürün kategorisine kolay ara yüzü sayesinde kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Öncelikle, satmayı planladığınız ürün ile ilgili pazar araştırması yapabilirsiniz. Rakipleriniz arasından sıyrılmanızı sağlayacak detaylar ile tasarımınızı zenginleştirmeniz, dikkatleri mağazanıza çekecektir.

İnsanların yaratıcılıklarını ve el becerilerini nakde dönüştürmelerine olanak sağlayan Etsy, Türkiye'de de yerleşik olup, pazaryeri satıcılarına birçok ürün ve kategori alanında satış imkanı sunmaktadır.

Benzer içerik: Trendyol'da Satış Yapmak için İzlemeniz Gereken Adımlar

Etsy Nedir?

El emeği ürün tasarımı yapan ve bunları kazanca çevirmek isteyen kullanıcıların sıklıkla kullandığı bir satış platformu olan Etsy, pek çok ülkeden erişim sağlanan bir internet sitesidir. Satışa konan tüm ürünlerin; orijinal ve tamamen satışa koyan kullanıcıya ait olması gerekmektedir. El işçiliği gerektiren bu ürünler, özellikle yerel izler taşıyan etnik parçalar ise büyük ilgi görmektedirler.

El yapımı ürünler daima ilgi çekicidir ve el emeği kullanıldığı için özel parçalardır. Etsy, özel tasarım ürün üreten ve bu yol ile para kazanan tasarımcılar için dünyanın dört bir yanına uzanan bir pazar alanı sunuyor.

Etsy, global anlamda satış yapmanın kolay ve pratik bir yolu olmasının yanında, müşteri portföyünün de geniş olmasına olanak tanır. Ülke sınırlarının dışına da satış yapma şansı sunarak, gelirinizi arttırma imkanına sahip olabilirsiniz. Ayrıca tasarımcıların, ürünlerini tanıtmasında da büyük rol oynar.

Etsy, döviz ile kazanç elde etmek isteyenler için de cazip bir satış alanıdır. Ürünlerinizin, yurtdışında da ilgi görmesi ve beğeni toplaması mağazanızın prestijini arttıracaktır. El işçiliğiniz ile spesifik bir alana yönelik üretim gerçekleştiriyorsanız (deri işlemeciliği, kişiye özel bardak imalatı vd) uygun pazarlama ve içerik stratejileriyle, el emeğinizi Etsy üzerinden, her yerde pazarlayabilir ve becerilerinizi kazanca dönüştürebilirsiniz.

El işi sanatları ile ilgilenen bir kişi
KolayBi' ile İstediğiniz yerden e-Ticaret mağazanızı yönetin!

Etsy’de Nasıl Satış Yapılır?

Etsy'de nasıl satış yapılır diye merak ediyorsanız, internet sitesi ara yüzünün kolay ve pratik şekilde sizi doğrudan ürettiğiniz emtianın satıcısı haline getirdiğini bilmelisiniz. Satmak istediğiniz ve tasarımı ile birlikte üretimini de yapacağınız ürünlere karar verdikten sonra, ürünün fiyatını belirleyebilirsiniz. Benzer ürünlere bakarak, fiyata karar verebilir ve rakiplerinizi gözden geçirebilirsiniz.

Ürün ve fiyatları netleştirdikten sonra; Etsy giriş yaparak, hesabınızı oluşturabilirsiniz. Mağazanızı kurduktan sonra, ürünlerinizi detayları ile siteye yükleyebilirsiniz. Ürünlerin fotoğraflarının net olmasına özen gösterilmelidir. Ürünün özellikleri net ve yalın olmalıdır.

Ürün yüklenmesinin ardından, hesap ve ödeme bilgilerinizi de siteye yüklemelisiniz. Tüm adımları tamamladıktan sonra, Etsy hesap açma işleminiz gerçekleşmiş olacaktır.

Mağazanız, görüntüleme aldıkça ürünlerinizin bilinirliği de artacaktır. Dikkat çekici içerikler ile hemen satışa başlayabilirsiniz. Satılan ürünleri, kargo ile dünyanın farklı coğrafyalarına gönderebilirsiniz.

Etsy Komisyon Oranları Nedir?

Etsy, sunduğu ayrıcalıklı satış ağı ile dünyanın en uzak noktalarından bile müşteri edinmenizi sağlayan sistemi ile öne çıkarken, sağladığı bu hizmet için çeşitli ödemeler talep etmektedir. Ürün listeleme ücretinin yanı sıra site dışı reklam ücreti de bulunmaktadır. Ayrıca işlem ücreti ve ödeme işlem ücreti de platformun talep ettiği ücretlerdir.

Etsy komisyon oranları da merak edilen konuların başında gelmektedir. İşlem ücreti olarak %5 alınırken, ödeme işlem ücretinden ise %6.5 +3 TL alınmaktadır. Komisyon bedelini hesaplarken, satılacak ürününün fiyatını göz önüne alınmalı. Komisyon sonrası satıcıya kalacak olan bedel, sermayenizi karşılamıyorsa satış fiyatında artışa gidilebilir.

Etsy’de Nasıl Mağaza Açılır? Şirket Bilgisi Gerekir mi?

e-Ticarete hızlı bir şekilde dahil olmak istiyorsanız, Etsy bunun için uygun altyapı ve gerekli desteği sunan bir platform olarak karşımıza çıkmaktadır. Her ne kadar Türkiye'den birçok kullanıcısı olsa da henüz Türkçe dil seçeneği bulunmuyor. Ancak endişe etmeyin, burada paylaşacağımız adımları uygulayarak kolayca ürünlerinizi Etsy'de satmaya başlayabilirsiniz.,

Etsy Kayıt Sayfası
Etsy Kayıt Sayfası

Etsy, satış yapmak isteyen tüm tasarımcılara kapılarını açmaktadır. Siteye giriş yaptıktan sonra “mağaza aç” seçeneği ile kısa sürede adımları takip ederek, mağazanızın açılış işlemini gerçekleştirmiş olursunuz. Etsy’de mağaza açmak için şirket kurmanıza gerek yoktur ama hali hazırda kurulu bir şirketiniz varsa, bilgilerini sisteme girmeniz gerekmektedir.

1) İlk Adım Etsy Sell İnternet Sitesine girerek ''Get Started'' butonuna tıklanır.

2) Açılan sayfada e-posta adresinizi girerek ''Continue'' seçeneğine tıklayın.

3) Gelen sayfada, kullanıcı adınızı ve şifrenizi belirleyin

4)Hesabınıza giriş yaparak, ürünlerinizi sayfanıza yükleyin ve çalışmalarınıza başlayın!

Ürünlerinizi yükledikten sonra, ödeme yönteminizi belirlemek için birtakım bilgiler girmeniz gerekiyor.

• Etsy'de satış yapacağınız ülkeyi seçin,

•Ödeme alacağınız hesap bilgilerini ilgili alana doldurun,

• Kişisel bilgilerinizi ekleyin

•Telefon bilgileri ve e-posta bilgilerini girerek,“Save and continue” butonuna tıklayın.

Eyst'de Kargolama Maliyeti Nasıl Hesaplanmalıdır?

Mağazanızın görsel detaylarını düzenlemek, mağaza bilinirliği arttıran bir yoldur. Satışları arttıran bir diğer önemli detay ise ücretsiz kargo seçeneğidir. Müşterilerin, ücretsiz kargo ile satışa sunulan ürünleri daha sık satın aldığı bilinmektedir. Etsy kargo ücreti konusunda farklı alternatiflere sahiptir. Satıcılara ücretsiz kargo opsiyonu dışında, ücretli kargo imkanı da sunulmaktadır.
Kargo ücretini hesaplarken; kargonun boyutu, ağırlığı gibi belirleyici detayları dikkate almanız gerekmektedir. Kargo bedelini, olabildiğince düşük tutmak satışlarınızı arttıracaktır. Bu nedenle dilerseniz, bir kargo anlaşması yaparak, müşterilerinize uygun fiyatlı kargo imkanı sağlayabilirsiniz.

Kargolama yaparken, kargonun paketi ve ambalaj da oldukça önemli bir yer tutar. Sağlam bir paketleme, ürünün zarar görmesini engellerken, müşteride de olumlu bir izlenim uyandırır. Ayrıca, paketleme sırasında kullanılan ambalaj da müşterilerin memnuniyetini kazanacak şekilde hazırlanmalıdır. Özen ile hazırlanmış bir kargo paketi, müşterilerin olumlu dönüşler vermesini sağlayacaktır.

Ürününüzü ürettiniz, satışı gerçekleştireceksiniz ancak Kargo konusunda soru işaretleriniz varsa, temel ölçü biriminiz kargo ile ürün fiyatı arasında bir büyük farklılıklar olmamasıdır. Örneğin; 100 TL'lik bir ürüne 120 TL kargo bedeli oluşturmak, satış sürecini olumsuz yönde etkileyecektir.

Etsy’de Vergilendirme Kavramı Nedir?

Etsy, şirket sahibi kullanıcılar dışında bireysel üreticilerin de satış yapmasına olanak tanıyan bir platformdur. Vergi muafiyetiniz varsa, mağaza açma sırasında bunu Etsy ‘ye bildirmeniz uygun olacaktır. Satış yapan bireysel kullanıcılar için Etsy, otomatik fatura kesmektedir. İnternet ortamında alıcıya ulaşan faturalar, büyük kolaylık sağlamaktadır.

Satış yapan Etsy kullanıcısı şirket sahibi ise, vergi numarasını kayıt sırasında siteye bildirmelidir. Şirket sahibi kullanıcılar, sattıkları ürünler için kendi faturalarını düzenleyebilir ve vergilerini şirketleri aracılığı ile ödeyebilirler.

KolayBi' onlarca pazaryeri satıcısı için en kolay stok yönetimi ve cari takibi programı ile birlikte e-arşiv, e-fatura alanında çözümler sunuyor. KolayBi'yi 7 gün ücretsiz deneyebilirsiniz. Satışlarınızı artırrken ön muhasebe ve finans takibini KolayBi'ye bırakın, siz işletmenizi ve pazaryerinizi büyütmeye odaklanın!

Sıkça Sorulan Sorular
Etsy’de satış yapmak ücretli mi?

Evet, Etsy’de satış yapmak ücretlidir. Listelediğiniz her ürün için ücret ödemesi dışında site üzerinden gerçekleştirilen her satış için komisyon bedeli alınır. Etsy komisyon hesaplama ile satış bedelinden, elinize geçecek olan tutarı belirleyebilirsiniz.

Etsy’de satış yapmak için şirket gerekli mi?

Hayır, Etsy’de satış yapmak için şirket kurmanıza gerek yoktur. Bireysel olarak satış yapmak için Etsy üzerinden dakikalar içinde kendi mağazanızı açabilirsiniz.

Etsy’de en çok ne satılıyor?

Etsy’de el yapımı aksesuarlar, takılar, hediyelik ürünler, kişisel bakım ürünleri, el yapımı kartlar, el yapımı defterler, mumlar, telefon kılıfları, kupalar ve bebek aksesuarları gibi çok sayıda ürün oldukça sık satılmaktadır. Evcil hayvanlar için üretilen aksesuarlar ve bakım ürünleri de Etsy en çok satılan ürünler arasında yer almaktadırlar. Yağlı boya tablolar ya da el çizimi resimler de Etsy’nin en çok rağbet gören ürün kategorileri içinde bulunmaktadırlar.

Etsy’de kimler satış yapabilir?

Etsy’de mağaza açan ve kendi tasarımlarından kazanç elde etmek isteyen herkes satış yapabilir. Satışa konan ürünlerin, bir başka yerden alınıp, yeniden satışa konulmasına izin verilmemektedir. Satılan ürünün tamamen size ait olması istenmektedir. El işçiliği ile tasarlayıp, ürettiğiniz bir ya da birden fazla ürün için mağazanızı açabilir ve hem yurtiçi hem de yurtdışı satışlarına başlayabilirsiniz.

Etsy’de fatura kesmek zorunlu mu?

Vergi mükellefi olmayan satıcılar için Etsy otomatik olarak fatura keserek, alıcıya ulaştırır. Vergi muafiyeti olan kullanıcılar için de fatura işlemini Etsy yapmaktadır. Vergi numarası olan şirket sahipleri ise, Etsy mağaza açma sırasında vergi numarasını bildirebilir. Bu sayede faturalandırma işlemini, şirketiniz gerçekleştirebilir.

Etsy Türkiye’de var mı?

Etsy’de faaliyet gösteren çok sayıda Türk kullanıcı bulunmaktadır. Ülkemizde de çalışmalarına devam eden Etsy Türkiye, Türk kullanıcılar için ödemelerini de ülkemizdeki bankalardan alma imkanı sunmaktadır.

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir: 

Shopify Nedir? Shopify'da Nasıl Satış Yapılır?

Trendyol'da Satış Yapmak İçin İzlemeniz Gereken Adımlar

Shopier Nedir? Shopier'de Nasıl Satış Yapılır?

No items found.

Etsy Nedir? Etsy'de Nasıl Satış Yapılır?

Pelin Çaltılıoğlu

İçerik Yazarı