KolayBi' Nedir? İşletmelere Katkısı Nelerdir?

Ahmet Karadeniz

İçerik Yazarı

KolayBi Nedir?
İş Geliştirme
Yayımlanma Tarihi:
October 25, 2018
Güncelleme Tarihi:
18/1/2023
0 dk

KolayBi’, her sektöre uygun bulut tabanlı ön muhasebe programıdır. Startup, KOBİ veya şahıs şirketlerine; fatura kesme, gelir-gider yönetimi, stok takibi, cari hesap takibi ve şirket yönetimi gibi daha pek çok finansal işlemleri tek ekrandan yapabilme fırsatını sunar. KolayBi’ avantajlarından faydalanmak için sadece internete bağlanmak yeterlidir.

Ayrıca KolayBi’ Mobil ile fatura kesmek, cari hesapları takip etmek veya siparişlerinizi yönetmek gibi birçok özelliği IOs ve Android işletim sistemiyle çalışan tüm mobil cihazlarınızla kullanabilirsiniz. Tüm ön muhasebe işlemleriniz tek bir ekranda kolayca çözülsün, verimliliğiniz artsın.

Hizmet sektöründe işlerinizi hızlandırın, üretim sektöründe operasyonlarınızı kolaylaştırın, toptan perakende sektöründe satışa odaklanarak büyüyün.

Çözüm Sunduğumuz Alanlar

Ön Muhasebe

Büyüyen işletmeler için çözüm odaklı ön muhasebe programı! KolayBi’ ön muhasebe programı ile tek ekrandan yapabileceklerinizi keşfedin. Kolay arayüzümüz ile hemen kullanmaya başlayın!

e-Dönüşüm Ürünleri (e-Fatura, e-Arşiv , e-İhracat , e-İrsaliye)

e-Dönüşüm süreçlerinizi KolayBi’ ile hızlandırın! Faturalama süreçlerinizde zaman ve para kaybetmekten kurtulun, e-Fatura ile bugün tasarruf etmeye başlayın. KolayBi’ e-Fatura ile saniyeler içinde fatura kesin ve anında müşterilerinizle paylaşın. Sadece 10 dakikada ücretsiz e-fatura entegrasyonu ile işletmenize hız katın.

Dilediğiniz yerden e-fatura keserek, faturalandırma işlemlerinde zaman ve mekan sınırın e-Fatura işlemlerinin en kolay yolu olan KolayBi' Jet ile şimdi aşın. GİB e-Arşiv Portal Entegrasyonu ile, vergi dairesi numaranızı KolayBİ'ye entegre ederek 2Bin ve 5Bin TL e-Arşiv faturalarınızı kolaybi üzerinden kesin.

e-İhracat faturası ile uluslararası yurtdışına yaptığınız satılşarın faturalarını KolayBi' ile hızlıca oluşturun, tahsilat sürecinizi bekletmeyin.Ayrıca, sevk edeceğiniz ürünler için keseceğiniz e-irsaliyeyleri hızlıca KolayBi' Ön Muhasebe Programı ile oluşturun, anında gerekli yerlere ulaştırın!

e-Ticaret | Pazaryeri Entegrasyonu

e-Ticaret hızı sever! Satışlarınızı her an her yerden takip edin! İşletmenizi büyütmenin en iyi yolu, tüm süreçlere her an hakim olabilmektir. KolayBi’ ile sipariş takibi, e-Fatura işlemleri, stok yönetimi gibi en kritik süreçleri bile internet üzerinden, istediğiniz an yürütün. Bulut tabanlı teknoloji ile kayıtlarınıza tek bir cihaza bağlı kalmadan, tüm cihazlarınızdan sisteme giriş yaparak ulaşabilirsiniz.

Sanal POS

Sanal POS ile tahsilat yapmak en kolayı! KolayBi’de Sanal POS entegrasyonunu kullanın, uzaktan tahsilat yaparak işletmenizi bir adım öteye taşıyın!İşletmenizde sanal POS kullanarak uzaktan ödeme alma kolaylığını şimdi 7 gün ücretsiz deneyin!

Online Banka

Banka hesaplarınızı entegre edin, rahat edin! KolayBi’nin yenilikçi ek özelliği KolayBi’Banka ile ön muhasebe programınız ve banka hesaplarınız birbirine entegre olsun, işlemleriniz her an güncel kalsın. 20+ Banka ile entegre banka entegrasyonu çözümleri sunan KolayBi'nin sunduğu banka entegrasyonları ile tüm banka hareketlerinizi işlemlerinizi tek bir noktadan takip edin!

İlgili içerik: Servis Modeli Bankacılığı (BaaS) Nedir?

e-İmza

e-İmza'ya geçişin en kolay yolu! El imzanızla aynı hukuki geçerliliğe sahip olan e-imza ile şahıs şirketinizin e-fatura işlemlerini gerçekleştirin. Bankalar, sigorta şirketleri ve kamu kuruluşlarıyla olan işlemlerinizi hızlıca gerçekleştirin.                

KolayBi' Bi'Link: Mali Müşavirler için Dijital Çözümler!

KolayBi’ Link Mükellef Takip Platformu, mali müşavirlerin ve mükelleflerinin arasındaki veri akışını ve iletişimi geliştirmeye odaklanmaktadır.

KolayBi’ Link Mükellef Takip Portalı ile büro yönetimindeki tüm süreçlerinizi ve evrak kontrollerini tek panelden izlemek için şimdi ücretsiz kullanmaya başlayın! KolayBi' Link’ sayesinde; mükelleflerinizi, sistemimize kolayca davet edebilir, belge ve bilgi akşını tek ekrandan kolayca takip edebilirsiniz.

Muhasebe Yazılımı Nasıl Çalışır?

Bilgisayar ile fatura, fiş, makbuz, dekont gibi evraklar kullandığınız muhasebe yazılımı işlenir. Bunun sonucunda yine, program bünyesinde mevcut olan gelir tablosu, bilanço ya da işletme hesap özeti gibi gelir–gider dengesini gösteren tablolar yardımı ile vergi gösterilebilmekte ya da istenilen kayıtlara istenilen özellikte ulaşılabilmektedir.

KolayBi' ön muhasebe programı ile de gelir-gider raporlarını kolaylıkla yönetebilir, alacaklarını ve borçlarınızı zamanında tahsil etme ve ödemesini kolaylıkla programlayabilirsiniz.

Günümüzde, zamanla İnternet ağlarının genişlemesine paralel olarak, İnternet üzerinden veri girişi yapılabilen yazılımlar ve programlar da oluşturulmuş durumdadır. KolayBi' de bulut tabanlı bir sistemdir. İnternet yolu ile ilgili program sitesine girilerek şifre ve kullanıcı adı gibi özel parametreler kullanılmakta ve program kullanılabilmektedir.

Güvenlik için şifrelerde bazı kontroller koyulabilir ve giriş yaparken güvenlik sağlanabilir. Bu durumun avantajı, çalınma, bilgisayar bozulması, halk arasında çökmesi gibi olumsuz faktörlerden kayıtlı olan veriler asla zarar görmemektedir.

Bu durum uzun yıllarca girilen ve muhafaza edilmesi gereken verileriniz için oldukça önemlidir. KolayBi' uygulamasında da verileriniz Amazon sunucularında saklandığı için herhangi bir sistem çökmesinde verileriniz daima güvende kalacaktır.

Önceleri, iş yoğunluğu fazla; muhasebe yazılımlarının da neredeyse hiç olmamasından dolayı, el yordamıyla veri girişi yapılmaktaydı. Yevmiye defterlerine, muhasebeciler aracılığıyla işletme verileri el ile yazılmaktaydı. Bundan dolayı, fazla evrak olması durumunda oldukça zor bir hale geleceği için, işin içinden çıkılamaz bir duruma girmekteydi.

KolayBi' Nedir

KOBİ'lere Ön Muhasebe Kolaylığı

KOBİ'ler, gelir-gider takibi yapması, ödeyeceği vergilerden haberdar olması, alım ve satım gücü gibi değerlerinin bilinmesi adına kendi muhasebelerini tutmaları gereklidir. Yasal bir zorunluluk ve bir verimlilik olarak görebileceğimiz muhasebe, önceden Excel programı veya defterler aracılığıyla tutulurdu.

Bir firmanın fatura, makbuz, dekont gibi evraklarının sürekli bir yerde saklaması ve işlenmesini gerektiren muhasebe zamanı, küçük firmalar için bu şekilde halledilse bile işlem hacmi yüksek olan şirketlerde muhasebeyi geleneksel yöntemlerle devam etmek zaman alan bir hale gelmiş olur.

Defterler veya Excel gibi yazılımlar bir muhasebe yazılımının sunacağı modüler yapısından uzak olduğu için bu araçlarla ön muhasebenizi  tutmak verimsiz olmasının dışında zaman ve efor kaybına neden olur.

Büyük veya küçük fark etmeksizin, işlem hacmi yüksek olan ve mali durumunu sürekli kontrol altında tutmak isteyen KOBİ'ler KolayBi' desteği ile beraber finansal işlerini ileri düzeye taşıyabilirler. Eskiden olduğu gibi bir yere bağlı kalmadan ofiste, dışarıda, şantiyede İnternet olan her yerde erişim sağlayabilir ve paranızın yönetimini hep elinizde tutabilirsiniz.

En Hızlı e-Fatura Entegrasyonu

Tüm fatura işlemleri için tek bir platform: KolayBi’Jet!

Mükelleflerin e-faturalarını en kolay şekilde kesmelerine olanak sağlayan KolayBi' Jet’in kullanşlı arayüzü ile tüm satış faturalarınız tek ekranda!

Jet Hızıyla e-Fatura Entegrsayonu ile işletmenizi zorunlu e-fatura uygulamasına dahil etmenin en kolay yolu KolayBi’ Jet ile Gelirİdaresi Başkanlığı tarafından zorunlu tutulan e-fatura uygulamasına dakikalar içerisinde geçiş yapın!

En kolay e-fatura yönetimi ile tahsilat süreçlerinizi hızlandırmanıza yardımcı olan online fatura kesme programı KolayBi’ Jet, bulut tabanlı altyapısıyla faturalarınızı anında kesmenize olanak sağlarken, geleneksel kağıt faturaların aksine faturalarınızı güvenli ağlardayedeklemenizi ve dilediğiniz an ulaşmanıza olanak sağlar.

KolayBi’ Ön Muhasebe Programının yeni ürünü KolayBi’ Jet,fatura maliyetlerinizi düşüren bulut tabanlı çözümleriyle firmanızın hersektörde iş akışını hızlandıracak özellikler sunmaktadır.

KolayBi’ Jet’in bulut tabanlı altyapısı ve kullanıcıdeneyimini önemseyen tasarımıyla İnternetin olduğu her yerden bütün mobilcihazlarınızdan fatura işlemlerinizi yönetin. KolayBi’ JET ile fatura kesmek, gelen faturalarınızı görüntülemek, e-fatura entegrasyonları yapmak gibi birçok özelliği istediğiniz cihazda kullanabilirsiniz.

KolayBi’ JET Mobil Yapabilecekleriniz

• Faturalarınızı Hızlıca Oluşturun

Faturalarınızı anında kesin ve iletin, en kolay e-fatura yönetimi ile tahsilatlarınızı hızlandırın!

• Faturalarınızı Yönetin

Satış Faturaları penceresinden faturanızı kolaylıkla oluşturabilir, listeleyebilir ve oluşturduğunuz fatura detayını görüntüleyebilirsiniz. Detayını görüntülediğiniz satış faturasını e-Arşive ve e-Fatura’ya dönüştürebilirsiniz.

• Şirketlerinizi Fatura Süreçlerini Yönetin;

Hesabınıza ait birden çok şirket oluşturabilir ve oluşturduğunuz şirketler arasında geçiş yaparak şirketlerinizin durumunu takip edebilirsiniz.

• Aboneliklerinizi Görüntüleyin;

Satın almış olduğunuz paketin süresini,fiyatını ve abonelik geçmişinizi görüntüleyebilirsiniz.

• Faturalarınızı Güvenle Saklayın;

Geleneksel faturalar arasında kaybolmadan, faturalarınızı güvenle arşivleyin. Dilediğinizde ulaşın!

KolayBi' Jet ile işletmenizi dijitalleştirin;

Fatura işlemlerinizi hızlandıracak dijital yeniliklerle tüm e-fatura işemlerinizi tek ekrandan yönetin!

No items found.

KolayBi' Nedir? İşletmelere Katkısı Nelerdir?

Ahmet Karadeniz

İçerik Yazarı