ERP; firma sahibi KOBİ'nin mekan olarak herhangi bir yerde bulunan firmasının, tedarikçi firmalarının ve dağıtım merkezlerinin kaynaklarını eş zamanlı olarak planlanmasıdır. Mini ERP sisteminin tercih edilme sebeplerinden bir diğeri de müşteriler tarafından gönderilen siparişlerin hazırlanma aşamasıdır. Siparişin alınış başlangıcından başlanarak diğer tüm süreçler (hazırlanma, paketlenme, stok haline getirme ve teslim etme) süreçlerin tamamlanması ile birlikte sisteme detaylı veri girilerek ürüne ilişkin bilgilere kolaylıkla erişim sağlanabilmektedir. Şirket içerisinde uygulamanın kullanım oranlarını arttırmakta daha kaliteli ve yükselişte bir iş akışı sağlayabilirsiniz.
ERP Neden Tercih Edilir?
1) ERP İle Düşük Maliyet
Mini ERP sizin süreçlerinizi özgü geliştirmeler yönergesinde bir çözüm ortağı ile iş planladığınızda, işinize entegre edeceğiniz uygulama sayesinde müşteri taleplerini öngörebilir ve bu doğrultuda ilerleme kaydedebilir. Stok analizini çok daha hızlı ve ayrıntılı bir biçimde ulaşabilirsiniz. Mini ERP uygulaması firmanıza kazandıracağı zaman daha çabuk işlem alma becerisinden dolayı daha az stok ile çalışır, maliyetlerinizi gözle görülür bir pay oranında düşürürsünüz.
2) Yüksek Müşteri Memnuniyeti
İş süreçleriniz insan gücüne bağlı pek çok hata olasılığından kurtarmış olur. Yanlış kesilmiş faturalar, hatalı teslimatlar, üretimde ortaya çıkan aksaklıklar iyi bir mini ERP uygulamasıyla ortadan kaldırmanız mümkündür. Böylelikle müşterilerinizin ihtiyaçlarına çok daha pratik ve etkili biçimde cevap vermiş olup, müşteri memnuniyetini ve marka değerinizi arttırarak hem müşteri hemde firmanızın yükselişini sağlarsınız.
3) Hızlı Raporlama Süreci
Firmalar için rapor oluşturmak, bir çalışanın büyük bir zamanını Excel dokümanları arasında harcaması ve bunların arasında kaybolması demektir. Firmanızın tüm iş süreçlerinin KolayBi' ile dijitalleştirilmesi sonucunda, bir veri tabanında raporlamaya hazır bekleyen veri üzerinden tek bir tık ile, saniyeler içerisinde raporlara erişim mümkün hale gelir. Bunlar sayesinde hem çalışanlarınız hem de yöneticiler rapor hazırlamayı değil, firmanızı yükseltecek, satışları artıracak iş fikirleri geliştirmeye yönelmesi mümkün hale gelecektir. KolayBi' web tabanlı çözümleri sizi anlık olarak tüm plan ve yapıları ile analiz edilebilir bir işletme haline getirir. Çözümleri entegre firmalar ile desteklenen manuel yaşam ile olan işlemlerinizi tedarikçi tarafından müşterinize bankalardan firmalara tüm işlerinizi ekranınızdan kolayca yönetmenizi mümkün kılar.

ERP Programı İşlerimizi Nasıl Kolaylaştırır?
ERP, Tükçe karşılığı Kurumsal Kaynak Planlama anlamına gelen “Enterprise Resource Planning” kelimelerinden bir araya gelmektedir. ERP programı kullanımı tek bir yerden çoğu finansal işleminizi yürütmenizi ifade eder.
ERP kullanıcıların tüm veri ve iş planlarını tek bir ortamda entegre olarak kullanabilecekleri web ya da masaüstü yüzeyleri olan sistemler bütünüdür.
Sistem büyük bir yapısı sunucu ve istemci mantığı çerçevesinde çalışan bir yapı üzerine kurularak kullanıcıya sunulur. ERP sistemleri donanımsal ve yazılımsal olarak çok sayıda bileşen içerir. ERP sistemleri entegrasyonu gerçekleştirebilmek için, işletmede bulunan çok sayıdaki fonksiyonlardan elde ettiği verilerini saklamak için bütünleşik veri tabanı kullanmaktadır.
Mini ERP ise adından da anlaşılacağı gibi küçük bazda oluşan bir ERP sistemidir. Temel amacı en çok kullanılan modülleri birleşmesini sağlayarak KOBİ işletmeleri için değer kazandırmaktır.
Bu alanda KolayBi' bulut tabanlı mini ERP, finansal süreçlerinizi ve planlarınızı yönetmenizi sağlayan hiçbir entegrasyon gerektirmeyen hem ekonomik hem de performans bakımına güçlü bir uygulamadır.
Mini ERP Programı Ne İşe Yarar?
ERP yazılımı içinde bağımsız şekilde üretim yönetimi, malzeme stok takibi, depo stok yönetimi, bütçe yönetimi, finans yönetimi, raporlama gibi hizmetleri sağlayan uygulamalar bulunur. Fakat KolayBi' bir mini ERP programı olarak tüm bunları ve daha fazlasını tek bir yerden kontrol edebilmenizi sağlar. Bu kolaylığı ücretsiz deneyimlemek için buraya tıklayabilirsiniz.
Mini ERP kullanımı temel amacı KOBİ’nin temel ihtiyaçlarını finansal ihtiyacını yönetmek olmasından dolayı firmalar için büyük sorun oluşturabilmektedir. Bu ürün de bu sorunu çözmek amacıyla dizayn edilmiştir. KolayBi' Türkiye’nin 21 bankası ile entegre olan tek mini ERP sistemi olmasından dolayı KOBİ’lerin en çok tercih ettiği mini ERP sistemidir. Bu programın kullanımı sizin daha az efor ve daha az zaman harcamanızı sağlayacaktır.
Bu sistemi kullanım ve düzen olarak daha tutumlu ve korunması daha gelişmiştir. İleriye dönük KOBİ dijitalleşmeye daha önü açık bir sistemdir.
Bulut Tabanlı ERP Sistemi Nedir?
Bulut Tabanlı ERP sistemi kullanıcıların web üzerinden sanallaştırılmış alt yapıya sahip (örneğin işlemci gücü, bellek, disk depolama alanı) kaynak yönetim yazılımını web tabanlı olarak kullanması anlamına gelir. Bu bilişim kaynakları birden fazla alanda çeşitli uygulamaların saklanması için ek olarak ayrılmış uzak veri merkezlerinde saklanmaktadır.
Bulut Tabanlı ERP, kullanıcıların Web üzerinden Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımına erişmesine hizmet sağlayan bir Yazılım’dır. Bulut Tabanlı ERP kullanan işletmeler için ön hizmet maliyetleri düşüktür, çünkü bilişim kaynakları kurumlar tarafından önden satın alınarak kurum içerisinde tutulmaz, son derece gelişmiş güvenlik altyapısına sahip saklama merkezlerinde tutularak aylık olarak kiralanır. Bulut tabanlı KolayBi' uygulamasını kullanmak için tıklayınız.
Bulut, özellikle küçük ve orta dereceli işletmeler (KOBİ) için faydalıdır. Çünkü tam teşekküllü uygulamalara donanım ve yazılım için önemli miktarlarda ön yatırım yapmadan, düşük bütçe ve güvenli olarak erişim olanağı sağlar. Bir şirket ihtiyacı olduğu bulut sağlayıcısını kullanarak iş verimliliği yazılımlarını şirket büyüdükçe veya yeni şirketler eklendikçe çevik bir biçimde şekillendirebilir.
Bulut Tabanlı Bilişimin Yararları
Bulut Tabanlı ERP maliyetleri birçok yönden azaltır:
Donanım ve Veri sunucuları gibi tüm bilişim altyapısına yapılacak peşin yatırımlara gerek yoktur. Kullanıma göre aylık kiralama gibi seçenekler yapılabilir.
• BT desteği veri merkezi tarafından desteklendiği için BT destek hizmetleri azalır. Bu hem maliyete ayrı olarak da sorunlara karşı hızlı çözüm sağlanır.
• Aylık bir ücret karşılığı yazılım lisansı için yapılacak peşin ödemeleri ve yıllık olarak yapılacak güncelleme masraflarını ortadan kaldırır.
• Bulut sağlayıcısı güncellemeleri ve yükseltmeleri kendi yapısında gerçekleştirdiği için uygulamaların desteklenme maliyeti en aza inmesini sağlar.
Bulut Tabanlı ERP’nin bütçe dışındaki yararları şunlardır:
Güncel güvenlik teknolojisine sahip ortamlarda saklanması nedeniyle kurum içerisinde tutulan sistemlere göre daha güvenli olup saldırır risklerini en az iner.
• Devamlı olarak yedeklenen veriler ve hazır bir Felaket Kurtarma Planı sayesinde kullanıcılara güvenli bir kullanım sunar.
• Kullanıcı ortamı veya cihazlarına donanım ve yazılım kurulumu gerekmediğinden dolayı Bulut Tabanlı ERP sistemi avantajlarına çabuk ulaşım sağlanır ve bu yapı daha güvenli bir iş devamlılığı sağlar. • Sisteme herhangi bir noktadan erişim sağlamak, şirketin coğrafi olarak genişlemesini sağlar, farklı konumlara donanım ve yazılım yatırımı yapma gereği kalmaz gelişimi yüksek ve maliyeti düşük olmasını destekler.
Ön muhasebe ve Mini ERP Arasındaki Farklar
Ön Muhasebe Nedir?
Ön Muhasebe, Şirketlerin temel finansal işlemlerini düzenini fiziksel olarak şirketin finansal işlemlerini tam olarak işletmenin nakit parası, stokları, çekleri, senetleri, banka hesapları gibi temel unsurlarının kayıtlarını ve tutulan para işlemlerinin hareketlerini takip etmek için kullanılır.
Finansal yönetiminin düzenini tutmak, işletmelerin muhasebe tarafında tutulduğunu ifade etmez. İşletmelerin belgelerini muhasebe kayıtlarına işlemek, bu kayıtlı veriler ile mali tablolar ve raporlar düzenleyip, devletle olan ilişkileri düzenini tutmak serbest muhasebeci mali müşavirlerin işi üstlenmesi gerekir. Örnek olarak bir beyannamenin kesin olarak mali müşavir tarafından planlanıp izin ve onay alınması şarttır. Bu nedenle işletmenin muhasebe verileri mutlaka mali müşavir tarafından ve ilgili kayıt sistemine göre saklanması gerekmektedir.
Ana konuya gelecek olursak ön muhasebe ve mini ERP arasındaki temel fark mini ERP'nin kullanım ve düzen olarak daha tutumlu ve korunması daha gelişmiştir. Ön muhasebede tam bir sistem olmayıp hataların oluşma olasılığı daha fazladır. Mini ERP'nin temel amacı KOBİ’nin temel ihtiyaçlarını finansal ihtiyacını yönetmek olmasından dolayı firmalar için büyük yük oluşturabilecek bir sorunu çözmeye yöneliktir. KolayBi' Türkiye’nin 21 bankası ile entegre olan tek ön muhasebe ve mini ERP sistemi olmasından dolayı da KOBİ'ler için ayrı bir önem arz etmektedir.

Mini ERP nedir?
ERP sistemleri aracılığıyla işletmelerin finansal yönetimi kolaylaşmaktadır. Yatırım kararı verilmesi, yatırım için gereken fon miktarının belirlenmesi ve fonların nasıl finanse edileceği gibi durumlarda finansal yönetim kullanılarak işletmelerin düşük maliyetle maksimum kar elde etmesi hedeflenir.
ERP, Tükçe karşılığı Kurumsal Kaynak Planlama anlamına gelen “Enterprise Resource Planning” kelimelerinden bir araya gelmektedir. ERP kullanıcıların tüm veri ve iş planlarını tek bir ortamda entegre olarak kullanabilecekleri web ya da masaüstü yüzeyleri olan sistemlerdir. Sistem büyük bir yapısı sunucu ve istemci mantığı çerçevesinde çalışan bir yapı üzerine kurularak kullanıcıya sunulur. ERP sistemleri donanımsal ve yazılımsal olarak çok sayıda bileşen içerir. Finansal İşlemlerinizi yönetirken ERP sistemleri entegrasyonu gerçekleştirebilmek için, işletmede bulunan çok sayıdaki fonksiyonlardan elde ettiği verilerini saklamak için bütünleşik veri tabanı kullanmaktadır.
Mini ERP ise adından da anlaşılacağı gibi küçük bazda oluşan bir ERP sistemidir. Temel amacı en çok kullanılan modülleri birleşmesini sağlayarak KOBİ işletmeleri için değer kazandırmaktır. Bu alanda KolayBi' ön muhasebe ve mini ERP sistemi finansal süreçlerinizi ve planlarınızı yönetmenizi sağlayan bir sistemdir. Hiç bir entegrasyon gerektirmeyen hem ekonomik hemde performans bakımına güçlü bir uygulamadır.
Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir: