Shopify Nedir? Shopify'da Nasıl Satış Yapılır?

Simge Gürel

İçerik Yazarı

Shopify Nedir?
e-ticaret
Yayımlanma Tarihi:
December 16, 2022
Güncelleme Tarihi:
0 dk

Günümüzde teknolojik gelişmeler ve internet olgusunun hayatımızın alanına etki etmesiyle birlikte ticarete bakış açımız da tamamıyla değişmeye başladı. Fiziksel satışlarların yerini elektronik ortamdan gerçekleştirilen satışlar aldı. Bütün bu dijital süreçlerin sağladığı avantajlarla birlikte, birçok küçük işletme sesini duyurmakta ve geniş kitlelere ürün ve hizmetlerini kolay bir şekilde pazarlamaktadır. Fiziksel satışın yanı sıra, daha kolay pazarlama imkanı sunan online mağazalar, ürünlerinizi detaylı bir şekilde tanıtma ve satış yapma olanağı da sağlamaktadır.

Online ticaret için hazırlayacağınız doğru dijital pazarlama taktikleri sayesinde fiziksel mağazalarınızda ulaşacağınız müşteri sayısının çok daha üstüne çıkabilirsiniz. Hatta mağazanız ülke sınırlarını aşabilir ve global bir marka oluşmasının yolunu da açabilirsiniz. Shopify, online mağaza kurmanıza ve mağazanızı kolay bir şekilde yönetmenize yardımcı olabilir. Geniş müşteri kitlelerine ulaşabilir ve ürünlerinizi daha büyük bir pazarda satabilme olanağını yakalayabilirsiniz.

Peki, Shopify nedir? Shopify, herhangi bir teknik bilgi bilmenize gerek kalmadan; sorunsuz bir şekilde online mağaza kurmanıza yardımcı olan bir platformdur. Herhangi bir kodlama veya yazılım bilgisi olmadan sitenizi kurabilir ve ürünlerinizi satmaya başlayabilirsiniz. Oldukça geniş bir ürün yelpazesi bulunan Shopify’da, dilediğiniz her ürün ve hizmeti satabilirsiniz. Giyim, teknoloji, aksesuar ve dekorasyon malzemeleri gibi birçok fiziki ürünün yanı sıra bulut hizmetleri gibi fiziki olmayan birçok hizmeti de müşterilerinizi ulaştırabilmek mümkün. Oldukça güvenli bir veri sistemine sahip olan Shopify; güvenli bir ticaret olanağını sizin için sunabilir.

e-Ticaretinizi Dilediğiniz Yerden Yönetin!

Shopify'da Nasıl Mağaza Açılır?

Shopify'a üzerinden kolay bir şekilde üye olabilirsiniz. Üye olduktan sonra ise Shopify sizden mağazanız ve ürünleriniz hakkında bilgi isteyecektir. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli detaylardan biri mağaza isminizin özgün olmasıdır. Mağaza isminizle daha önceden farklı bir mağaza açılmışsa, üyelik konusunda sorun yaşayabilirsiniz. Detaylı bilgileri siteyle paylaştıktan sonra mağazanızı açabilirsiniz. Sonrasında ise web sitenizi kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Shopify’in sunduğu hizmetlerden biri olan web sitesi tasarımları arasından kendi ürününüze ve tarzınıza en uygun olan tasarımı seçebilirsiniz. Böylelikle müşterilere kendinizi en iyi şekilde yansıtabilirsiniz. Web sitesi tasarımının yanı sıra özel olacak şekilde logo tasarımı yapabilirsiniz. Böylelikle müşterileriniz sizi kolayca tanıyabilir ve kendinize ait bir imza niteliği taşıyabilir.

Shopify Üzerinden Nasıl Satış Yapılır?

Shopify’de satış yapmak oldukça kolay ve eğlenceli bir deneyim olanağı sunmaktadır. Özenle hazırladığınız web sitesi üzerinden ürünlerinizi rahatlıkla müşterilerinizle paylaşabilirsiniz. Shopify, sizi özgür bir satış alanı oluşturarak hayallerinizi dilediğiniz gibi gerçekleştirme ve özenle hazırladığınız ürünleri dilediğiniz şekilde pazarlayabilme olanağı sunmaktadır.

Web sitenizi hazırladıktan sonra satışa sunmak için ürünlerinizi eklemeye başlayabilirsiniz. Web sitesinde yer alan ürünler kısmında, “ürün ekle” alanından ürünlerinizi ekleyebilirsiniz. Bu alan, markanızın gelişimi için en önemli kısımlardan biridir. Sadece ürünü eklemekle kalmayıp detaylı bir şekilde açıklama yapmalı ve müşterilerinize ürününüzü en iyi şekilde tanıtmalısınız. Ayrıca bu alanda, ürünlerin fotoğraflarını ekleyebilir ve görsel açıdan da dikkat çekici bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Ürünlerinizi kayıt ettikten sonra müşterilerinizin güvenli ve kolay bir şekilde ödeme yapabilmesi için ödeme planları oluşturabilirsiniz. Bunun için bankaların sunduğu Sanal POS hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Böylelikle kolay ödeme seçenekleriyle birlikte müşterilerin ilgisini çekebilir ve rahat bir alışveriş imkanı sunabilirsiniz.

Shopify'da Komisyon Oranları Nelerdir?

Shopify’da üyelik almak ve satış yapmak belirli bir ücret politikası ile ilerlemektedir. Shopify komisyon oranları, firmanın belirlediği paketler üzerinden belirlenmektedir. Shopify; Başlangıç, Shopify ve İleri paket olmak üzere üç farklı seçenek sunar.

● Başlangıç Shopify paketinde; %2.9 + 0.30 dolar işlem başına komisyon tutarı alınır. Bunun yanı sıra %2 oranında ise ödeme planı komisyonu kesilmektedir.

● Shopify paketinde; %2.6 + 0.30 dolar işlem başına komisyon kesilir. %1 harici ödeme komisyonu da vardır.

● İleri Shopify paketinde ise %2.4 + 0.30 dolar işlem başı komisyonu ile %0.5 harici ödeme komisyonu kesilmektedir.

Shopify ile Türkiye'de Satış Yapabilir miyim?

Global bir pazar olan Shopify, dünya genelinde satıcıların ürünlerini rahat bir şekilde satabildiği online platformlar arasında sayılmaktadır. Sunduğu ödeme fırsatlarıyla da dikkat çeken Shopify’da Türkiye üzerinden de satış yapabilmek mümkündür. Açtığınız Shopify hesabıyla birlikte mağazanızı kolay bir şekilde kurabilirsiniz. Mağazanızı kurduktan sonra ise ürünlerinizi hazırladığınız web sitesi içerisine ekleyebilir ve satışa sorunsuz bir şekilde başlayabilirsiniz.

bilgisayar,alışveriş torbaları ve mini bir stroller
Ücretsiz Pazaryeri Entegrasyonu ile Ticaretinizi Büyütün!

Shopify ile anlaşmalı kargo var mı? Kargo maliyetleri nedir?

Shopify, kargo hizmetinde de kolaylık olanağı sunmaktadır. Shopify bünyesinde yer alan özel uygulama dükkanı içerisinde kargo firmalarına ulaşabilmeniz mümkündür. Seçenekler arasında yer alan kargo firmalarından kendinize en uygun olan seçeneği değerlendirebilirsiniz. Daha sonrasında ise kargo şirketiyle birlikte ürünlerinizin gönderimini sağlayabilirsiniz. Kargo ücretleri ise uygulama dükkanı üzerinden satın almayla gerçekleşmektedir. Uygulama dükkanında kargo şirketini seçebilir ve aylık olarak şirketin belirlediği ücreti ödeyebilirsiniz. Kolay bir şekilde Shopify kargo entegrasyonu işlemini de sağlayabilirsiniz.

Shopify'da mağaza açmanın avantajları nelerdir?

Online ticaret, markanızı geliştirmenize yardımcı olabilir. Markanızı geniş kitlelere ulaştırma fırsatı sunması ve gelişim seçenekleriyle birlikte yavaş yavaş büyümenize de imkan tanıyabilir. Online ticaret platformları arasında yerini başarıyla alan Shopify ise global bir pazar olmasının verdiği avantajın yanı sıra farklı seçenekleriyle birlikte öne çıkmayı başarmaktadır.

● Öncelikli olarak Shopify kolay arayüzü sayesinde ürün satışında size yardımcı olmaktadır. Ürünlerinizi zor aşamalara maruz kalmadan rahat bir şekilde yükleyebilir ve satışa anında sunabilirsiniz.

● Bulut tabanlı olmasının verdiği avantaj sayesinde verileri kolayca kayıt edebilirsiniz. Bunun yanı sıra anında ve her yerde ulaşım olanağı da sağlayabilirsiniz.

● Teknik bilgi zorunluluğu gerektirmeden web sitesi kurabilirsiniz.

● Pazarlama araçlarını geliştirme olanağı sunan Shopify, ürünlerinizi geliştirme fırsatını sizin için sunar.

● Tasarım seçenekleri sayesinde web sitenizi de dilediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz. Ayrıntılı bir şekilde düzenleyebilir ve ürünlerinizin yanı sıra kendinizi de en iyi şekilde yansıtma olanağını yakalayabilirsiniz.

● Ödeme seçenekleriyle de öne çıkan Shopify, müşterilerinize ödeme kolaylığı imkanı sunabilir.

● Parti yazılım imkanıyla birlikte eksik gördüğünüz kısımları kendiniz tamamlayabilirsiniz. Farklı yazılımları platforma kazandırabilir ve sistemi geliştirme fırsatı da bulabilirsiniz.

● Platform içerisinde diğer satıcılarla birlikte iletişim kurabilirsiniz. Böylelikle platform içerisinde birbirinize yardım edebilir ve destek olabilirsiniz. Aklınıza takılan her bir detaya bu şekilde ulaşabilmeniz mümkündür.

● Gelişime açık bir platform olmasının verdiği avantaj sayesinde her geçen zamanda farklı bir yenilikle kendinizi ve markanızı büyütebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Shopify ile Ne Satabilirim?

Shopify üzerinden teknolojiden, giyim ve kozmetiğe kadar birçok ürün satılabilir. Ayrıca bulut hizmetleri gibi fiziki olmayan ürünleri satabilmek de mümkündür.

Shopify Türkiye'de hizmet veriyor mu?

Evet, Türkiye üzerinden Shopify satışı gerçekleştirilebilir.

Shopify'da Abonelik Ücreti Ne Kadar?

Shopify; belirli paketler doğrultusunda ücret politikasını sunmaktadır. 4 paketi bulunan Shopify; Temel paketi aylık olarak 29 $, Shopify paketi 79 $, gelişmiş paket 299 $ ve Plus paketi 2.000 $ seklinde fiyatlandırılmıştır.

Shopify hangi ödeme yöntemlerini sunmaktadır?

Sanal POS gibi birçok ödeme yöntemiyle kolaylık imkanı sunar.

Shopify Güvenli mi?

Shopify, kullanıcılara uluslararası e-ticaret imkanı tanıyan güvenlir bir e-ticaret platformudur.

Shopify Mağazanızı KolayBi' ile Büyütün!

Shopify ve KolayBi'  entegre çözümler sunuyor! KolayBi' Ön Muhasebe Programı ile dilediğiniz yerden e-Ticaretinizi yönetin. KolayBi' Ön Muhasebe Programı onlarca pazaryeri satıcısı için en kolay stok yönetimi ve cari takibi programı ile birlikte e-arşiv, e-fatura alanında çözümler sunuyor. KolayBi'yi 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz.  Siz e-ticaret mağazanızı büyütmeye odaklanırken ön muhasebe ve finans takip süreçlerini KolayBi'ye bırakın, siz işletmenizi ve pazaryerinizi büyütmeye odaklanın!

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir: 

Etsy Nedir? Etsy'de Nasıl Satış Yapılır?

Trendyol'da Satış Yapmak İçin İzlemeniz Gereken Adımlar

Shopier Nedir? Shopier'de Nasıl Satış Yapılır?

Amazon Türkiye'de Nasıl Satış Yapılır?

No items found.

Shopify Nedir? Shopify'da Nasıl Satış Yapılır?

Simge Gürel

İçerik Yazarı