Shopier Nedir? Shopier'de Nasıl Mağaza Açılır?

Pelin Çaltılıoğlu

İçerik Yazarı

shopierde magaza acmak
e-ticaret
Yayımlanma Tarihi:
October 25, 2022
Güncelleme Tarihi:
0 dk

İnternet teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte ticaret ve satışların dijital platformlar aracılığıyla gerçekleştirilmesi oldukça trend bir satış modeli haline gelmişir. Sanal dünya üzerinden ilerleyen ticaret kavramı, gün geçtikçe fiziksel satışların yerini de almaktadır.

Bunun sonucunda ise internet üzerinden para kazanmak ve ticari faaliyetlerin gerçekleşmesi için birçok platform ortaya çıkmıştır. Shopier bu platformlar arasında ön plana çıkmaktadır.

Çeşitli sosyal medya kanalları üzerinden satış yapılmasına olanak sağlayan Shopier, kullanımı kolay ve teknik bilgi gerektirmeyen arayüzü, farklı platformlarla kolay entegrasyon sağlayabilmesi ile öne çıkan ve çok kısa sürede geniş kitlelerce ercih edilen bir sanal dükkandır. Shopier'de mağaza açmaya dair tüm detaylar, içeriğimizde!

Shopier Nedir?

Shopier, internet üzerinden satış yapabilmenize olanak sağlayan, aracı platformlardan biridir. Sabancı Üniversitesi öğrencileri tarafından geliştirilen ve bir Türk girişimi olan platform, internet üzerinden satışları kolaylaştırma ve güven çerçevesinde ilerletme olanağı sunar. Shopier ne demek sorusu da bu aşamada sıklıkla akılları kurcalamaktadır.

Shopier, insanlara internet bağlantısı sunan her yerden satış yapma olanağı sunan bir e-ticaret girişimidir. Bireysel veya kurumsal müşteriler, platform üzerinden mağazalarını açma fırsatı yakalamaktadır. Site üzerinden açılan mağazalarda, kendi ürünlerinizin satışları yapabilirsiniz. Shopier, tamamıyla satışa teşvik eden ve ticari faaliyetleri destekleyen bir uygulama olarak karşımıza çıkar.

Shopier Nasıl Mağaza Açılır?

Shopier üzerinden satış yapmaya başlayabilmek için öncelikle mağaza açılışını yapmalısınız. Mağaza açılışı için Shopier üzerinden alacağınız üyelik oldukça önemlidir. Bu üyeliği ücretsiz bir şekilde bireysel ya da kurumsal olarak alabilmeniz mümkündür. Sistem, hesap açma ekranında zaten sizden mağazanıza yönelik bilgileri talep edecektir. Bu adımların ardından mağaza açılışını gerçekleştirebilirsiniz.

1) İlk Adımda, shopier.com adresine gidilerek buradan Ücretsiz Üye Ol butonuna tıklanır.

shopier.com başvuru ekranı
Bkz. Shopier Kayıt Ol Ekranı

2) Hesap oluşturma ekranı açıldıktan sonra; dükkan adı, e-posta adresi, cep telefonu gibi bilgilerin dolurulmasının ardından, gerekli adımları tamamlayarak ve sözleşmeyi okuduktan sonra ''hesap oluştur'' butonuna tıklanır.

shopier.com kayıt ekranı
Bkz. Shopier Kayıt Ekranı

3) Üyelik bilgilerinin girilmesinin ardından, 5 adımlık üyelik bilgilerini tamamlamak için, üyelik bilgilerinin girilmesinin ardından ''ilerle''butonuna tıklanmaldır.

4)Shopier sisemi, üyelik bilgileri ile aynı ada sahip IBAN numarası talep edecekir. Doğru IBAN numarası girildikten sonra ''İlerle'' butonuna tıklanmalıdır.

5) Shopier'de yapacağınız satış kategorisine göre size verilen alana bir bilgilendirme yazısı yamanız gerekmektedir.

6) Bu adımdan sonra ödeme seçenekleri seçilmeli ve devam edilerek btün başvuru süreci gözden geçirilmeli ve kontrol edilmelidir.

7) Shopier hersabınızı aktif edebilmek için Tamamla butonuna tıklayınız. İlerleyen 24 saat içerisinde tarafınıza onay içeren bir SMS ya da e-posta gelecektir.

Shopier'de Nasıl Satış yapılır?

Mağaza açılışı yaptıktan sonra ürünlerinizin satışına hızlı bir şekilde başlayabilirsiniz. Mağazanız içerisinde ürünleri ve fotoğraflarını eklemeniz, satışa başlamanız için yeterli olacaktır. Ürünleriniz hakkında detaylı bilgileri girebilir ve böylelikle müşterilerinizi bilgilendirebilirsiniz.

Mağazanızdan alışveriş yapmak isteyen müşterilerin, Shopier üzerinden bir üyeliği olmasına gerek yoktur. Mağazanızı ziyaret eden herkes, alışverişini sorunsuz bir şekilde yapabilir. Müşteriler ödemelerini kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartlar üzerinden gerçekleştirebilir.

market arabası ve  laptop görseli
e-Ticaret Mağazanızın tüm ön muhasebe ve finans işlemlerini
KolayBi' ile anberan takip edin!

Shopier Komisyon Oranları Ne Kadar?

Shopier ne kadar komisyon kesiyor sorusunun cevabı olarak, satılan ürün miktarına göre oranın değiştiği yanıtı verilebilir. Shopier üzerinden yaptığınız her bir satıştan, belirli bir miktar oranında kesinti yapılmaktadır.

Yapılan satış sonrası ödemeler ise Çarşamba günleri satıcılara aktarılır. Hizmet bedelinde, önceki ayda yapılan satış değerlerinin önemli oldukça fazladır. Geçen ay yaptığınız satışlar 5000 TL’nin altındaysa, kesinti %4.99 + 0.49 + KDV oranı ile hesaplanır.

Shopier'de nasıl fatura kesilir?

Shopier üzerinden bireysel olarak satış yaptığınız için herhangi bir fatura gönderimi zorunlu tutulmamaktadır. Fakat bir şirket kurma amacıyla ilerlemek istiyorsanız, kurumsallığınızı göstermek adına fatura kesimini yapabilirsiniz. Bir muhasebeciye danışarak, yaptığınız satışların faturalarını kesebilir ve müşterilerinize iletebilirsiniz.

Shopier'de anlaşmalı kargo var mı? Kargo maliyeti nedir?

Shopier, kargolama konusunda da belirli avantajları satıcılar için sunmaktadır. Shopier üzerinden kargo kodu üretebilir ve anlaşmalı kargo şirketleriyle birlikte ürününüzü güvenli bir şekilde gönderebilirsiniz.

Shopier hesabı üzerinden oluşturduğunuz kargo kodunu, ilgili kargo şubesine giderek kayıt edebilirsiniz. Sonrasında ise kargonuz Shopier adıyla birlikte müşterinize sorunsuz bir şekilde ulaşabilir.

Shopier üzerinden anlaşmalı kargoları kullanabilmeniz için siparişinizin 35 TL ve üzeri olması gerekmektedir. Ayrıca kargo tipinin, satıcı tarafından karşılanması da oldukça önemlidir. Eğer anlaşmalı kargolardan faydalanmak istemiyorsanız, kargo ücretinin alıcı tarafından ödenmesini tercih edebilirsiniz.

Shopier'de mağaza açmanın avantajları nelerdir?

Farklı kanallar üzerinden satış yapma olanağı sunan Shopier, satıcıların birçok avantaj elde etmesine de imkan tanır;

● Öncelikli olarak Shopier üyeliği tamamıyla ücretsizdir. Herhangi bir ücret ödemeden hesabınızı oluşturabilir ve mağazanızı açabilirsiniz.

● Satıcıların yanı sıra müşteriler için de olanaklar sunan Shopier; geniş bir ödeme yelpazesine sahiptir. Müşteriler diledikleri banka ve kredi kartlarından alışveriş yapabilirler. Ayrıca taksitlendirme olanağını da sunulmaktadır.

● Shopier içerisinde komisyon kesintileri belirli bir düzende ilerler. Aynı şekilde yapılan ödemeler de, her hafta düzenli olarak hesabınıza yansır. Her Çarşamba yaptığınız satış doğrultusunda ücretinizi alabilir ve sürpriz kesintilerden kendinizi koruyabilirsiniz.

● Shopier, platform olarak oldukça hızlı bir arayüze sahiptir. Bu olanağı sayesinde müşterileriniz alışveriş ve ödeme yaparken herhangi bir aksaklık yaşamaz. Böylelikle güvenli bir alışveriş ortamı da oluşturulmuş olur.

● Shopier sayesinde kitlenizi dilediğiniz gibi genişletebilirsiniz. Geniş bir ağa açılma olanağı sunan platform, müşteriler için üyelik şartını koşmaz. Bu avantaj sayesinde siteyi ziyaret eden her kişi, mağazanızdan ürün satın alabilir.

● Anlaşmalı kargo olanakları sayesinde uygun fiyatlar ile kargolarınızı müşterilerinize ulaştırabilirsiniz.

● Shopier platformuna, dilediğiniz her alandan ve cihazdan girişinizi yapabilirsiniz. Böylelikle anında satışlar gerçekleştirebilir ve alışveriş süreçlerini istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz.

Shopier ile sosyal medya üzerinden satış yapılabilir mi?

Shopier, sosyal medya dahil olmak üzere birden fazla kanal üzerinden satış yapabilme olanağını sunmaktadır. Shopier ile;

● Sosyal medya üzerinden,

● E-ticaret siteleri üzerinden,

● Online pazaryerleri üzerinden satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Sosyal medya üzerinden satışlarınızı gerçekleştirirken; belirlenen link ile birlikte müşterilerin mağazanıza ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Aktifleşen Shopier hesabınızı; Instagram, Facebook veya Pinterest gibi satış yapabileceğiniz herhangi bir sosyal medya hesabınızda paylaşabilirsiniz. Shopier ayarlarından elde edeceğiniz linki, sosyal medya üzerinden oluşturacağınız gönderilere ekleyebilir ve mağazanızın geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular
1) Shopier e-ticaret için güvenli mi?

Ödeme güvenliğini ön plana koyan Shopier, müşterilerinizin sorunsuz bir şekilde alışveriş yapmasını sağlar.

2) Shopier'de para hesabıma ne zaman geçer?

Shopier üzerinden yapılan satışlardan alınan ücretler, her hafta Çarşamba günü hesabınıza aktarılır.

3) Shopier ne kadar kesinti yapmaktadır?

Shopier üzerinden yapılan yurtiçi satışlarında; %2,99 + 0,49 TL+KDV şeklinde bir komisyon alınır. Yurtdışı satışlarında ise %3,99 + 0,49 TL+KDV oranlarında bir kesinti söz konusu olmaktadır.

4)  Shopier ile anlaşmalı kargo firmaları hangileridir?

Shopier ile anlaşmalı kargo firmaları arasında MNG Kargo, PTT Kargo veya Yurtiçi Kargo yer almaktadır.

5)  Shopier'de vergilendirme kavramı nedir?

Shopier komisyonla vergi ödemesi yapmaktadır. Sizden komisyon alarak vergisini ödemektedir, bu da kazancınız için vergi vermeniz anlamına gelir.

KolayBi' e-Ticaret Entegrasyonu ile hız kazanın!

Tek ekrandan birçok kolaylık KolayBi' Pazaryeri Entegrasyonu ile mümkün! KolayBi ile e-Ticaret mağazanızın tüm ön muhasebe ve finans süreçlerini uçtan uca yönetirken, stoklarınızı ve tüm carilerinizi tek ekrandan yönetebilirsiniz.

E-Ticaretin hızına ayak uyduran ön muhasebe programı KolayBi' ile e-ticaret işlemlerinizi artık çok kolay. E-Ticaret üzerinden aldığınız siparişleri anında saışa dönüştürebilir, dilerseniz toplu fatura kesebilirsiniz. Ücretsiz e-ticaret entegrasyonumuzu 14 Gün Ücretsiz Kullanın!

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

Trendyol'da Satış Yapmak için İzlemeniz Gereken Adımlar

Pazaryeri Nedir? Pazaryeri Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Amazon Türkiye'de Nasıl Mağaza Açılır?

No items found.

Shopier Nedir? Shopier'de Nasıl Mağaza Açılır?

Pelin Çaltılıoğlu

İçerik Yazarı