Trendyol'da Satış Yapmak için İzlemeniz Gereken Adımlar

Ahmet Karadeniz

İçerik Yazarı

Trendyolda Satış Yapmak
Girişimcilik
Yayımlanma Tarihi:
April 10, 2022
Güncelleme Tarihi:
0 dk

İnternet üzerinden satış yapmayı düşünen kişiler öncelikle Trendyol’da satış yapmak üzere araştırma yapmaktadırlar. Bunun için Trendyol’da mağaza açmak iyi bir seçenek olarak görülmektedir.

Siz de online satış yapmaya başlayacak bir girişimci, üretici ya da şirket sahibiyseniz, ürünlerinizi Trendyol üzerinden satarak e-ticaret yolculuğunuzu başlatabilirsiniz. Trendyol’da satış yapmayı düşünenler için önemli bilgileri bir araya getirdik.

Neden Trendyol?

  • Trendyol, içerisinde bulunan yüz binden fazla mağaza ile rekabet gücü yüksek bir e-Ticaret platformudur.
  • Trendyol İş Ortakları ve müşterileri için kullanımı kolay, etkileşimi yüksek bir  deneyim sağlarken, onlara değer katmaya devam eder.
  • Trendyol’da mağaza açan satıcıları, hazır bir müşteri portföyü karşılar.
  • Sunduğu kampanyalar ile iş ortaklarına satışlarını arttırabilme fırsatları sunmaktadır.
  • Tüketici güvenini kazanmış bir platformdur.

Trendyol bünyesinde satış yapmak isteyen kişilere büyük fırsatlar sunmaktadır. 

81 ana kategoride 2 binin üzerinde alt kategori ve ticaret ağı ile hayallerinizdeki e-Ticaret gelir hacminizi yakalayabilirsiniz. Trendyol’da satışa başlamak için gerekli olan adımları ve satışlarınızı artırabileceğiniz stratejileri KolayBi’ Blog İçerik ekibi olarak sizin için derledik.

Trendyolda Satış Yapmak için Başvuru Adımı

Trendyol’da satış yapmak için izleyeceğiniz ilk adım elbette bu portala kayıt olmaktır. Kayıt için satıcı formu bağlantısına tıklayarak karşınıza çıkan pencerede karşınıza çıkan ve satış yapmak istediğiniz kategorilerden birini seçtikten sonra bilgi formunu doldurup devam etmelisiniz.

İnternet üzerinden satış yapmayı düşünen kişiler öncelikle Trendyol'da satış yapmak üzere araştırma yapmaktadırlar. Bunun için Trendyol'da mağaza açmak iyi bir seçenek olarak görülmektedir.

2010 yılında kurulan ve içerisinde yüzlerce ürün ve kategori grubu barındıran Trendyol, Türkiye'nin en büyük e-Ticaret sitelerinden biridir.

Trendyol'da satış yapmak için izleyeceğiniz ilk adım elbette bu portala kayır olmaktır. Kayıt için satıcı formu bağlantısına tıklayarak karşınıza çıkan pencerede karşınıza çıkan ve satış yapmak istediğiniz kategorilerden birini seçtikten sonra bilgi formunu doldurup devam etmelisiniz.

Trendyol Kategori Seçimi Ekranı
Trendyol satış panel görseli
Trendyol Satıcı Başvuru Formu

Yaptığınız seçimin ardından yukarıdaki formu eksiksiz bir biçimde doldurmalı ve devam ederek ilgili adımları takip etmelisiniz. Trendyol’da yaptığınız başvuru ardından talebiniz değerlendirilir ve onay sürecinden sonra ilgili evrakların sisteme yüklenmesi talep edilir.

Unutulmamalıdır ki Trendyol’da satış yapabilmenin şartı şirket sahibi olmaktır. Eğer şahıs ya da sermaye şirketiniz yoksa Trendyol’da satış yapamazsınız. Yaptığınız her satışta fatura kesmeniz gerekeceği için gerekli şirket varlığının başvurudan önce verili olması gerekmektedir.

Trendyol’da Mağaza Açmak

Trendyol’da bir online mağaza sahibi olmak için izlemeniz gereken 5 adım vardır. Bunları tanımlarken, internette satış yapma olgusunun belli başlı rekabet kriterleri, fiili satış alanından farklılaşan ticaret stratejileri olduğu unutulmamalıdır.

1. Şirket Kurun

Trendyol’da satış yapmak için şahıs ya da sermaye şirketine sahip olmanız gereklidir.

2. Başvuru Sürecinizi Tamamlayın

Trendyol’da mağaza açmak için başvuru sürecinde gerekli adımları tamamlayın. İlgili belgeleri doğru ve eksiksiz şekilde doldurduğunuzdan emin olun. Ret cevabı almamak için yanlış veya eksik bilgi vermeyin.

3. Değerlendirme ve Onay Süreci

Yaptığınız başvurunun ardından alacağınız ”Trendyol Satıcı İş Ortaklığı Başvurunuz Alındı” mailinin ardından Trendyol Ekibi tarafından şirket bilgileriniz incelenir ve verdiğiniz bilgiler kontrol edilir. Aynı e-posta adresinize ”Başvurunuz Onaylandı” mesajı geldikten sonra bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

4. Satıcı Paneline Giriş

Onaylanan başvurunuzu gösteren mailde tarafınıza satıcı panelinizin linki gönderilir. ”Bu linki kullanarak şifrenizi güncellemeniz gereklidir.” Şifrenizi güncellemenin ardından https://partner.trendyol.com/account/login linkini kullanarak e-posta adresiniz ve yeni şifrenizle satıcı panelinize giriş yaparak başvurunuzu tamamlayın.

5. Talep Edilen Bilgi ve Belgeleri Sisteme Yükleme Aşaması

Bu aşamada, Trendyol bilgi-belge girişini tamamlamak için yönlendirildiğiniz alanda; şirket bilgilerinin yanı sıra, ödeme bilgileri, satış ve operasyonel bilgileri girerek adres-iletişim gibi genel bilgileri de girmeniz beklenir. Doğru girdiğiniz bilgilere sistemden onay verdikten sonra, en geç 15 gün içerisinde aşağıda yer alan belgeleri göndermeniz beklenmektedir;

  • Üyelik Sözleşmesi
  • İmza Sirküleri
  • Şirket türüne göre istenen belgeler

Sisteme yüklediğiniz bilgi ve belgelere onay gelmesinin ardından satıcı kaydınız oluşur. Bilgi eksikliği durumunda Trendyol, size tekrar dönüş yaparak ilgili belgenin ya da bilginin doğru olanını talep eder. Bu süreci tamamladıktan sonra ürünlerinizi sisteme yükleyerek satışa başlayabilirsiniz.

E-Ticaret Stratejinizi Belirleyin

Yazının başında da belirttiğimiz gibi online pazaryerleri, kendine özgü rekabet ve pazarlama tarzlarını içerisinde barındırır. Her şeyden önce, sunduğunuz kategori ne olursa olsun, muhtemelen yüzlerce rakibiniz olacaktır.

En çok tercih edilen pazaryeri olan Trendyol, sunduğu kampanya ve fırsatlarla iş ortaklarının karlılıklarını artırmalarına olanak sağlarken, e-Ticaret alanında strateji oluşturmak ve profesyonel adımlar izlemek yine sizin elinizde olacaktır.

Bu pastadan pay almak isteyen bir Trendyol satıcısının, Dijital Pazarlama kavramlarından SEO’ya kadar Sunum Planlarından, Kullanıcı Niyetini anlamaya kadar birçok alanda ve pazarlama kavramlarında kendini uzmanlaştırması gerekecektir.

Trendyol’da Ürünlerinizin Görünürlüğünü ve Satışa Dönüş Oranını Artırın!

Trendyol satıcıları Trendyol Akademi’de bulunan yüzlerce eğitim içeriği ve hafta içi her gün yapılan canlı yayınlar üzerinden Trendyol ve tüm e-ticaret sürecine ilişkin detayları öğrenebilmektedir. Ayrıca canlı yayınlarda sorularını alanında uzman eğitmenler ve Trendyol ekipleriyle paylaşarak hızlı dönüş alabilmektedirler.

Aynı zamanda Trendyol Satıcı Bilgi Merkezi isimli herkesin kullanımına açık dijital e-ticaret kütüphanesiyle, bilgi edinmek istenilen her konuda, arama çubuğuna yazarak ya da kategoriler arasından seçerek bilgiye en hızlı şekilde erişmek mümkündür.

Trendyol’da satış yapmayı düşünen herkes Trendyol Satıcı Bilgi Merkezi’ne erişerek bilgi edinebilir.

Böylece Trendyol ekiplerince, ürün yükleme sürecinden, operasyon yönetimine, finansal işlemlerden, satış artırma yöntemlerine kadar e-ticaret sürecini kapsayan her türlü alanda eğitim desteği sağlanmaktadır.

Satıcıların yoğun ilgi gösterdiği eğitim konularının başında site içi görünürlüğü ve satışı artırma yolları gelmektedir. Görünürlük ve satışa dönüş oranını artırmak için Trendyol Akademi’de sıkça vurgulanan faktörleri özetlemek gerekirse;

  • Ürün ismi, özellikleri ve açıklamalarını doğru ve eksiksiz girerek aramalarda görüntülenme oranınızı artırın. Ürün Özellik Bilgisi Güncelleme Eğitimi için tıklayın.
  • Satıcı mağazanızı açarak görünürlüğünüzü ve mağaza trafiğinizi artırın. Mağazanızda öne çıkardığınız ürünlerinizle farklılık yaratın! Satıcı Mağazası Tasarımı ile ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.
  • Müşteri ihtiyaçlarını yakından takip edin, ürün ve satıcı değerlendirmelerini okuyun, yüksek iade oranına sahip ürünleri takip ederek gerekli aksiyonu alın. Müşteri sorularını hızlı şekilde yanıtlayarak, ürünlerinizin satışa dönüş oranını yükseltme ve iadeye dönüş oranını düşürme şansı yakalayın. Değerlendirmelerim ekranını nasıl kullanacağınızı öğrenmek için tıklayın.
  • Ürün, fiyat ve stok avantajı ile kampanyalara katılın! Kampanyalara nasıl katılabileceğinizi öğrenmek için tıklayın.
  • Promosyon ve Reklam uygulamalarını kullanarak ürünlerinizi Trendyol’da üst sıralara çıkarın, görünürlüğünüzü ve  satışa dönüş oranınızı artırın.

Eğitimlerle desteklenerek geliştirilen satış performansını korumak ve müşteri memnuniyetini artırmak için elbette ki operasyon metriklerinin de yüksek tutulması gerekmektedir. Bu kapsamda satıcılar, satıcı puanı, paketleme, kargo ve operasyon sürecini etkileyen birçok konuda performanslarını geliştirmek ve sorularına yanıt bulmak için de Trendyol Akademi ve Trendyol Satıcı Bilgi Merkezi’nden faydalanabilirler! 

KolayBi’ Ön Muhasebe Uygulaması Trendyol E-Faturam ile Entegre Olarak Çalışmaktadır

Trendyol mağazanızı KolayBi’ ön muhasebe programının ayrıcalıklarıyla büyütebilir ve işlerinizi hızlandırabilirsiniz. Trendyol mağazanız için gerekli tüm ön muhasebe işlemlerini çok kolay ve hızlı şekilde ister mobilde ister masaüstünde internetin olduğu her yerden halledebilirsiniz.

KolayBi’, bugüne kadar Trendyol’da mağazası olan iş ortaklarının işlerini hızlandırarak karlılıklarını arttırma süreçlerinde hep onların yanında oldu. Şimdi de Trendyol’da satışa yapmaya başlayan satıcılara harika teklifler sunuyoruz!

Çözüm Ortağım’da bulunan Ön Muhasebe kategorisi üzerinden KolayBi’ Ön Muhasebe uygulamasını satın alan Trendyol İş Ortakları ilk 1 ay ücretsiz kullanım avantajı, sonrasında ise yıl boyu KDV dahil sadece 472 TL’ye uygulamayı kullanma şansı yakalıyor!

KolayBi’ ile ön muhasebe programı ile; ürün, stok, müşteri ve fatura bilgileri anında KolayBi’ye aktarılsın. Siparişleriniz KolayBi’de otomatik faturalandırılsın. KolayBi’ ile siparişlerinizi tek bir ekrandan yönetin ve şirketinizin ön muhasebe işlerini kolayca gerçekleştirin.

Üstelik KolayBi’ Ön Muhasebe Programı Trendyol E-faturam  ile entegre olarak çalışmaktadır. Eğer Trendyol İş Ortaklarından biriyseniz seçeceğiniz Trendyol E-faturam paketlerinden satın almanız halinde paketten bağımsız ilk 5 ay ücretsiz ve sınırsız fatura kesme hakkına sahip olursunuz! 

Trendyol Kampanyası

Trendyol Mağazanızın Stoklarını KolayBi’ Stok Takip Programı ile Kolayca Takip Edin

Trendyol mağazanız için ayrı bir stok takip programına ya da elle kayıt tutmaya artık ihtiyacınız yok. KolayBi’ ile ürün stok kayıtlarınızı hem çok daha kolay tutun hem de elle kaydetmekten kaynaklanabilecek hataları geride bırakın. Üstelik bu yeni sisteme geçmek, şirketiniz için çok kolay. Sahip olduğunuz stok kayıtlarını içe aktararak, kullanmaya hemen başlayın!

KolayBi’de stok yönetimi yapmanın Trendyol mağazanıza kazandıracağı sayısız avantajla tanışın. Siz satış yaptıkça, stoklarınız anında güncellensin ve her satışta stok bilginizi güncellemekle vakit kaybetmeyin.

Belirlediğiniz kritik stok miktarına ulaştığınızda hemen bildirim alın, ürünleriniz tükendiği için satış kaçırmayın. Ürün stok takibi kolaylaşırken, iş akışınız hızlansın.

Ürettiğiniz veya satın aldığınız ürünlerin, Trendyol Mağazanıza maliyetini ve getirdiği kârı tek ekranda görün. Stok takibi özelliği ile ürünlerinizin satın alım fiyatından tüm vergilerine kadar hiçbir noktayı kaçırmayın. İndirim yapmak istediğinizde indirim tutarını girerek hemen güncelleyin. Üstelik, tüm bunları istediğiniz para birimi ile yapın!

KolayBi’den Trendyol Mağazanız için Toplu ve Kolay Fatura Kesme Programı

Trendyol mağazanız için Excel’de fatura kesmeye uzun süreler harcamak, sizin için geride kaldı. KolayBi’de kullanacağınız fatura şablonunu oluşturun, dakikalar içinde toplu faturalar kesip yazdırın. Dilerseniz tekliflerinizi oluşturun, kabul edilirse anında faturaya dönüştürün.

Trendyol Mağazanızın fatura operasyonlarını Ofiste olmadığınız anlarda da ertelemeyin. KolayBi ile internetinizin olduğu her yerden fatura oluşturun. Faturalarınızın vadesi yaklaşan ödeme ve tahsilat durumlarını dilediğiniz yerden takip ederek nakit akışınızı yönetin.

Trendyol mağazanıza ait bütün faturaları anında bulun. Tüm fatura kayıtlarınızı filtreleyin, kategorilendirin ve arama yaparak kolayca görün. Seçtiğiniz fatura dökümünü tek ekranda görüntüleyerek, isterseniz inceleyin isterseniz ödeme yapacak müşterinize iletin.

Trendyol Mağazanız için Kolay Sipariş Takip Programı KolayBi’den

Trendyol mağazanızın sipariş takip programı ihtiyacını karşılayacak KolayBi’ ile müşterinizin sipariş talebini anında satışa dönüştürün. Proforma fatura gönderiminden, sipariş alımına; satış irsaliyesinden fatura kesimine kadar siparişinizi uçtan uca yönetin. Tüm siparişlerinize ait detaylı rapor ve analizleri kolayca izleyin.

Sipariş detaylarıyla satışları kolaylaştırın. Trendyol mağazanızın stok bilgilerini görerek siparişlere dönüş yapın, satış kaçırmayın! Kolay sipariş takibi için kartlarınıza cari adı, siparişin ait olduğu kategori gibi bilgiler veya özel etiketler ekleyin, bütün siparişlerinizin dökümünü tüm detayları tek ekranda görün.

KolayBi ile Nerede olduğunuzun bir önemi yok. Sipariş geldiği andan itibaren, işleme alabilirsiniz. Web tabanlı KolayBi’yi internetin olduğu her yerde kullanarak Trendyol mağazanız için siparişler hızlı oluşturun, hiçbir satışı kaçırmayın.

KolayBi’ ile Trendyol Mağazanızın Cari Hesap Takibini Kolayca Yapın

Trendyol mağazanız için cari hesap programına hemen ihtiyacınız varsa, KolayBi’ ile anında kullanmaya başlayabilirsiniz. Mevcut cari borç ve alacak kayıtlarınızı toplu içe aktarın, şirketinizin yeni sisteme ne kadar kolay uyum sağladığını görün.

KolayBi’ cari hesap programı ile Trendyol mağazanızın tüm borç ve alacaklarınızı tek ekrandan takip edin ve düzenli kaytlarla hiçbir ödemeyi gözden kaçırmayın. Ödemelerinizin tarihlerini organize etme karmaşasından kurtulmak için, ödeme vadesi gelince KolayBi’ size hatırlatsın.

KolayBi’ ile Dilediğiniz an Trendyol mağazanızın cari hesaplar dökümüne ulaşın ve paylaşın. Cari hesap ekstresini anında PDF veya Excel formatında indirerek bulunduğunuz her yerden e-posta ile paylaşabilirsiniz.

Trendyol  Mağazanız için Online Gelir Gider Takip Programı

Trendyol Mağazanızın tüm gelir ve giderlerini takip etmek KolayBi’ ile çok kolay. Şirketinize giren tüm parayı ve yaptığınız ödemeleri tek ekranda görün, ayrı bir gelir gider takip programına gerek kalmadan kontrolü sağlayın. İsterseniz, alarm oluşturarak yaklaşan ödemelerinizde bildirim alın.

Firmanızın e-Dönüşüm sürecinde KolayBi’ hep yanınızda. KolayBi’ e-Ticaret Pazaryeri Entegrasyonu ile birlikte firmanızı şimdi büyütün! KolayBi’ sayesinde, bütün e-ticaret süreçlerini tek panelden gerçekleştirirken zamandan tasarruf sağlayarak firmanızı büyütmeye odaklanın! Trendyol mağazanızı büyütmek için KolayBi’ Ön Muhasebe Uygulamasını şimdi 14 gün ücretsiz deneyin!

No items found.

Trendyol'da Satış Yapmak için İzlemeniz Gereken Adımlar

Ahmet Karadeniz

İçerik Yazarı