Teknoloji her geçen gün hızına hız katarak yaşantımızın her alanında etkisini arttırıyorken günümüz şartlarında firmamızı sürdürülebilir ve verimli kılmanın yolu da ona ayak uydurmaktan geçiyor. Firmalar bu uyumu bulut tabanlı programlar veya çeşitli iş organizasyonu uygulamaları kullanarak da yakalayabilirler.
KOBİ'ler kendi ekosistemlerinde oluşan rekabette öne çıkmak için dijitale yüzünü çevirmiş durumda. Yıllar önce mobil bir uygulama veya yazılım geliştirmek çok büyük bir maliyete sahipken son zamanlarda neredeyse Her KOBİ sektörel ihtiyaçlara göre kendi mobil uygulamasını geliştirebilirken zamandan tasarruf etmek için mevcut verimlilik uygulamalarından da faydalanabiliyor.
Bu Uygulama ve Yazılımlar Neden Kullanılmalı?
- Şirket içi organizasyonu kolaylaştırmak, güçlendirmek
- Şirket içi iletişimi kolaylaştırmak, takibini sağlamak
- Şirket içi görev dağılımını ve takibini kolaylaştırmak
- Şirket içi finansal kaydı ve takibi kolaylaştırmak
KolayBi' olarak KOBİ'nizin gücüne güç katacak 5 uygulamayı sizin için listeledik;
Trello
Çoğu işletme tarafından organizasyon düzeni sağlamak amacıyla kullanılan Trello en kaba tabirle proje yönetim aracıdır diyebiliriz. Bu araç ile yapacağınız işleri, yaptıklarınızı ve hedeflerinize yönelik yapacaklarınızı tek bir ekrandan görebilir, yapacaklarınız için bir vade tarihi belirleyebilir, mail üzerinden tüm bunlarla ilgili hatırlatma alabilirsiniz.
Aynı zamanda bir şirket hesabı üzerinden üye olmuş diğer kişiler birbirleri adına da görev tanımlayabilir, oluşan listeyi görsel ekleyerek çok daha anlaşılır kılabilir. Trello'yu kendi website arayüzü yoluyla veya telefonunuza mobil uygulama olarak indirip kullanabilirsiniz.
MailChimp
Dijital pazarlamanın önemi her geçen gün artarken, e-mail pazarlama da işletmeler için çok önemli bir noktaya gelmiş durumda. Mailchimp tüm e-mail pazarlama aktivitelerinizi tek bir platformdan yönetebileceğiniz bir araç. Pazarlama otomasyonu fonksiyonu sayesinde müşterilerinizle ekstra efor harcamadan daha kişiselleştirilmiş bir iletişim kurmanızı sağlıyor.
Aynı zamanda oluşturduğunuz kampanyalarla, mevcut veya potansiyel müşterilerinize bilgilendirme, ürün duyurusu veya özel kampanyalar göndermeniz mümkün. Ve en önemlisi gönderdiğiniz kampanyaların raporları sayesinde kaç kişi e-maili açtı, kaç kişi e-mail üzerinden sitenize geldi gibi önemli içgörüler elde edebilirsiniz.
Slack
Firmalar büyüdükçe, çalışan sayısı arttıkça iletişimin zorlaşması sebebiyle çalışanlar iletişim kolaylığı sağlayacak bir araç veya yol arayışına giriyor. İşletmeler tarafından çokça tercih edilen Slack için takım içi haberleşme ve iletişim aracıdır tanımını rahatlıkla yapabiliriz. Bu uygulama ile, şirketle ilgili tüm konuşmaları tek bir yerden takip edebilir, kendi departmanınıza ait gruplar kurabilir; Dropbox, Skype, Google Drive hesaplarınızla entegre edebilirsiniz.
G Suite
G Suite, Google tarafından işletmelerin dijital ihtiyaçlarına çözüm olarak sunulmuş bir araç. İşletmeniz uzantılı e-mail adresi alabileceğiniz, iş arkadaşlarınızla paylaşımlı kullanabileceğiniz Google Takım Drive’ı, Drive üzerinden Microsoft Office uygulamalarına gerek kalmadan Word, Excel, PowerPoint dosyalarını online oluşturup, üzerinde iş arkadaşlarınızla eş zamanlı çalışabileceğiniz G Suite buna benzer bir çok özellik daha sunuyor. Ücretli bir uygulama olmasıyla birlikte işletme ihtiyaçlarına göre farklı fiyatlarda sizin bütçenize uygununu seçebileceğiniz paketler sunuyor ve satın almadan önce 14 gün deneme imkanı tanıyor.
KolayBi'
Kullanımı en kolay bulut tabanlı ön muhasebe programı olan KolayBi', KOBİ'lere yönelik dijital finansal çözümler sunuyor. KOBİ'lerin geleneksel yöntemlerle işlemlerini gerçekleştiriyor olması ne kadar vakit kaybına, bazen de fatura kargo işlemlerinden doğan maliyete sebep oluyor ise KolayBi' de bu kayıpların oluşmasını o kadar engelliyor. Bu uygulamayı kullanan KOBİ'ler e-fatura, sanal pos, cari hesap takibi, stok takibi ve 20+ farklı banka hesabı entegrasyonu imkanları ile hızlarına hız katıyor.